Töölön Taisto – PPJ 4-1 (0-0)

Tällä kertaa oli Taiston vuoro olla tyly isäntä, kun Taisto kaatoi aurinkoisella Bolliksella vierailleen PPJ:n lukemin 4-1 (0-0). Fat Ramenin ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Otso Laakkonen, joka viimeisteli tyylikkäästi Taiston avausmaalin ja pelasi vakuuttavasti läpi ottelun.
Viime ottelussa kärsitty vierastappio oli pyyhitty pois mielestä ja Taisto aloitti ottelun virkeästi. Yhdellä vaihtomiehellä varustettu putoamiskamppailussa oleva PPJ aloitti ottelun ymmärrettävästi rauhallisesti puolustaen syvältä, jolloin Taistolle avautui mahdollisuus toteuttaa omaa pelitapaansa hallitsemalla palloa. Vieraat yrittivät iskeä vastahyökkäyksillä, mutta Taisto onnistui katkomaan nämä yritykset nopeasti ja näin pallo pysyi pääasiallisesti kotijoukkueen hallussa. Ensimmäisen puoliajan avauspuolikkaalla ottelun painopiste oli vahvasti PPJ:n puolustualueella ja vaikuttikin siltä, että Töölön Taisto siirtyy pian johtoon. Punapaidat rakentelivat lukuisia loistavia maalipaikkoja, mutta valitettavasti viimestely ontui ja näin vieraiden maali pysyi puhtaana. Vaikean alun jälkeen vieraat alkoivat nostaa tempoa ja pelaamaan aggressiivisemmin kamppailutilanteissa, joka aiheutti yllättäviä vaikeuksia Taistolle. Punapaitojen peli alkoi jälleen muuttumaan hieman aneemiseksi ja kaksinkamppailuissa ei ollut tarvittavaa kovuutta joka johti siihen, että PPJ alkoi pääsemään alati vaarallisempiin maalipaikkoihin. Läpi ottelun vakuttavasti esiintynyt taistovahti Tommi Tynkkynen onnistui kuitenkin pysäyttämään vieraiden vaarallisimmat yritykset ja näin puoliajalle marssittiin 0-0-tilanteessa.
Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannattajien kannalta valitettavasti samalla teemalla, eli vieraat painoivat aggressiivisesti päälle kotijoukkueen jatkaessa hieman huolimatonta ja aneemista pelaamista. Kasvava paine Taiston maalilla lopulta johti siihen, että vieraat siirtyivät ansaitusti johtoon toisen puoliajan alussa. Vaarallinen hyökkäys päätyi torjunnan kautta suoraan sinivalkoisten hyökkääjälle, jolla oli lähietäisyydeltä helppo työ viimeistellä ottelun ensimmäinen maali ja viedä vieraat johtoon. Vieraiden maali tuntui herättävän Taiston takaisin otteluun ja tästä sisuuntuneena kaksinkamppailussa alkoi näkymään taas Taistolle tuttua taistelua ja sopivaa aggessiivisuutta, jonka seurauksena pelin painopiste alkoi jälleen siirtymään kohti vierailijoiden maalia. Hetkeä myöhemmin olikin Taiston vuoro juhlia, kun pallo pelattiin tyylikkäästi boksin sisään Otso Laakkoselle, joka viimeisteli pallon kylmänviileästi ohi PPJ:n maalivahdin. Tämä ei riittänyt kotijoukkueella, vaan erittäin aktiivinen prässi ja hyökkäyspelaaminen sai jatkoa ja näin paine jälleen kasvoi vieraiden maalilla. Otso Laakkosen tyylikkäästä maalista oli kulunut vain muutama minuutti, kun oli toisen laiturin vuoro. Teemu Pesonen viimeisteli hyvästä maalipaikasta varmasti, jonka seurauksena Taisto siirtyi 2-1-johtoon, kun ottelu oli ehtinyt vanheta 60 minuuttia. Kymmenen minuuttia tästä ja oli Taiston tuoreimman hankinnan Samuli Talan vuoro, joka vaihdettiin hetkeä aikaisemmin Otso Laakkosen tilalle. Pallo pelattiin boksin reunalla odottaneelle Samuli Talalle, joka otti pallon taidolla haltuun ja kääntyi terävästi kohti maalia jonka seurauksena puolustaja ei pysynyt mukana. Terävien liikkeiden jälkeen Tala ei epäröinyt loistavassa maalipaikassa, vaan iski pallon voimalla vieraiden maalin takanurkkaan vieden Taiston jo 3-1-johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin oli kokeneemman kaartin vuoro, kun Taiston voiton sinetöi Joonas Pulkkinen. Pallo pelattiin poikittain boksin sisään Pulkkiselle, joka otti pallon haltuun nostaen pallon ilmaan (täysin tarkoituksella). Tästä Taiston kapteenistoon kuuluva Pulkkinen nosti pallon tyylikkäästi yli maalivahdin ja näin punapaidat siirtyivät jo 4-1-johtoon, kun kamppailua oli käyty 75 minuuttia. Pulkkisen noston jälkeen ottelun tempo rauhottui ja molemmat joukkueet vaikuttivat tyytyvän tähän tulokseen. Ottelu pelattiin sopuisasti loppuun ja näin Taisto voitti PPJ:n lukemin 4-1 (0-0) ja siirtyi samalla sarjataulukossa neljänneksi ohi Toukolan Teräksen.
Joukkueet kohtasivat tällä kaudella kahdesti ja molemmat kamppailut päättyivät Taiston voittoon Taiston ollessa vahvempi vakuuttavasti yhteismaalein 10-1.

Voiton myötä Taisto nousi neljänneksi ohi Toukolan Teräksen

Seuraavaksi Taisto suuntaa kohti Porvoota, kun sarjassa toisena majaileva Fc Futura isännöi töölöläisiä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Bolliksella Fc Futuran niukkaan voittoon lukemin 0-1 (0-0).

FC Futura – Töölön Taisto
1.10. klo 15.00 Porvoon keskusnurmella
Tervetuloa!