Töölön Taisto voitti Fc Kontun sunnuntaina 15.4. pelatussa Regions’ Cupin ensimmäisen kierroksen ottelun rangaistuspotkuilla lukemin 1-4, kun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2 (1-1).

Töölön Taiston Regions’ Cupin ensimmäisen kierroksen vastustajaksi arvottiin FC Kontu, joka on perinteikäs vuonna 1967 perustettu kontulalainen jalkapalloseura ja pelaa tulevana kautena Kolmosessa. FC Kontu sijoittui viime vuonna Kolmosessa lohkonsa neljännelle sijalle, joten Taiston valmennusjohto tiesi, että edessä on varmasti tiukka kamppailu. Joukkeiden oli alunperin tarkoitus kohdata jo 7.4., mutta tuolloin ottelu jouduttiin perumaan Pirkkolan tekonurmen huonosta kunnosta johtuen. Taisto ja Kontu pelasivat kuitenkin kevyen harjoitusottelun, joka päättyi töölöläisille lukemin 3-6 (2-2).

–Mahtavaa kun tosipelit alkavat viimein! Tavoitteena on ehdottomasti ottaa voitto ja jatkopaikka seuraavalle kierrokselle. Perinteinen FC Kontu on vahva Kolmosen joukkue, joten odotettavissa on varmasti tiukka kamppailu jatkopaikasta. Saamme huomiseen otteluun vahvan kokoonpanon, vaikka meiltä puuttuu paljon pelaajia sairasteluiden ja lukuisten loukkaantumisten takia. Viime viikkojen harjoituksissa on ollut todella hyvä tempo ja uskon, että olemme varmasti valmiita huomiseen haasteeseen, totesi päävalmentaja Joni Korhonen ennen ottelua.

Kuten Taiston valmennusjohto osasi ennakoida, niin Kartanon tekonurmella käyty Regions’ Cupin ensimmäisen kierroksen kamppailu alkoi erittäin tasaisesti Fc Kontun ollen alussa asteen verran terävämpi. Punapaidoilla oli alussa ajoittain ongelmia pelinavauksessa, eikä helpotkaan syötöt tuntuneet löytävän omien jalkoja. Tämä luonnollisesti lisäsi painetta punapaitojen maalilla, joka hetkeä myöhemmin realisoitu sinisten maalilla. Fc Kontu painoi pitkän painostusjakson jälkeen pallon Taiston maalivahdin alueelle, josta punapaitojen puolustus ei enää onnistunut siivoamaan palloa pois. Pieni flipperipallo ja Fc Kontun hyökkääjä Markus Venäläinen iski paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa kotijoukkueen 1-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta 11 minuuttia.

Tämä tuntui kuitenkin herättävän töölöläiset, jonka myötä myöskin Taiston syötöt alkoivat vihdoin napsumaan myöskin omien jalkaan ja ottelun painopiste alkoi siirtymään Fc Kontun puolustusalueelle. Hetkeä myöhemmin olikin punapaitojen vuoro juhlia, kun harjoituskaudella vakuuttanut Timo Braganza lähetti loistavan läpisyötön puolustuksen halki. Läpisyöttö löysi millintarkasti tuulennopean Henri Lassilan, joka ei tunnetusti näistä paikoista erehdy. Kliininen sijoitus ja Taisto tasoihin, kun ottelua oli pelattu 14 minuuttia.
Taiston tasoitusmaalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena molempien luodessa muutaman loistavan maalipaikan, joissa kuitenkin molempien joukkueiden varmasti pelanneet maalivahdit vetivät pidemmän korren. Fc Kontu painoi kovaa päälle vielä ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta kun Taisto selvitti kotijoukkueen lopun painostuksen, niin puoliajalle marssittiin ansaitusti lukemissa 1-1.

Valmentajavelho Joni Korhonen teki puoliajalla taikojaan ja toiselle puoliajalle marssi huomattavasti terävämpi Taisto. Puoliajalla Taisto vaihtoi terävästi esiintyneen Mikko Klingan, joka toi tuoreiden jalkojen myötä lisää vauhtia laidalle.

Toinen puoliaika alkoi erittäin terävästi ja Taiston prässi sekä pelinavaus toimi, jonka myötä painopiste siirtyikin heti sinisten päätyyn. Taisto rakensi useamman hyvän maalipaikan, mutta valitettavasti johtomaalia ei näistä paikoista nähty. Kun ottelua oli pelattu 64 minuuttia, niin kentälle vaihdettiin Roope Svensk, joka toi Taiston keskikentälle kaivattua syvyyttä.

Kamppailu alkoi tasaantumaan Taiston toisen puoliajan alkupuoliskon painostuksen jälkeen ja pallo liikkui vauhdikkaasti päädystä päätyyn Fc Kontun hallitessa hieman enemmän pelivälinettä. Töölön Taisto vastasi kuitenkin seuraavasta vaarallisesta maalipaikasta, kun pallo pelattiin oikealla laidalla odottaneelle Mikko Klingalle. Mikko otti muutaman terävän askeleen kohti keskustaa ja lähetti erittäin tarkan sijoituksen, joka painui kuitenkin takatolppaan. Henri Lassila oli kuitenkin terävimpänä, mutta valitettavasti Henri Lassilan jatkoyritys painui vastustajan maalin ristikkoon, josta pallo kimposi turvallisemmille vesille. Klassisesti kun Taisto ei onnistunut saamaan palloa maaliin, niin Fc Kontu juhli seuraavassa tilanteessa maalia, kun ottelua oli pelattu 74 minuuttia. Laidalta käynnistetty hyökkäys pelattiin keskustaan vaihdosta hetkeä aikasemmin kentälle tulleelle Kareem Al-Saedi Hussein Rashidille, joka jatkoi tyylikkäästi ensimmäisellä kosketuksella pystyyn, josta pallo pelattiin vielä ensimmäisellä kosketuksella ristiin Taiston maalivahdin alueelle juosseelle Joni Häppölälle, jolla oli helppo työ viimeistellä pallo tyhjään maaliin ohi taistovahti Tommi Vainion.

Töölön Taisto ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi taistelua ja tasoitusmaalin hakemista. Minuutit kuitenkin tuntuivat kuluvan piinallisen nopeasti, eikä punapaitojen kovasta yrityksestä huolimatta hyville maalipaikoille päästy. Varsinainen peliaika oli jo täyttynyt ja takana oli jo neljä minuuttia lisäaikaa, kun Taisto käynnisti vielä viimeisen hyökkäyksen. Fc Kontun voitto näytti jo varmalta, mutta punapaidat onnistuivat survomaan pallon vastustajan maalivahdin alueelle ja Taisto oli jo lähellä tasoitusta, mutta pallo ei valitettavasti uponnut maaliin. Hetki sitten kentälle vaihdettu taskuraketti Lukas Wilenius oli kuitenkin terävimpänä jatkopallossa ja pääsi jo puolittain ohi maalivahdin, jonka seurauksena maalivahti kaatoi Wileniuksen ja näin tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin viheltää rangaistuspotkun merkiksi. Pallon taakse asteli Taiston rangaistuspotkuspesialisti Tommi Rasinmäki, joka tunnetusti tekee kovalla prosentilla maalin rangaistupotkuista. Rasinmäkeä ei tilanne jännittänyt ja pallo kylmänviileästi keskelle maalia, jonka seurauksena kovan taistelun jälkeen Taisto tasoitti ottelun lukemiin 2-2. Rasinmäen varmaakin varmemman rangaistuspotkun jälkeen tuomari vihelsi ottelun päättymisen merkiksi, joten voittaja ratkottiin rangaistuspotkuilla.
Taisto aloitti rangaistuspotkut ja pallon taakse asteli kukas muukaan kuin Tommi Rasinmäki. Tälläkään kertaa ei jännittänyt, jonka seurauksena pallo varmasti jälleen keskelle maalia. Fc Kontun hyökkääjän ampuessa tolppaan oli Henri Lassilan vuoro, joka ampui varmasti pallon vasempaan alanurkkaan.
Fc Kontun hyökkääjän onnistuessa oli pallon taakse asteli Roope Svensk, jolla oli mahdollisuus viedä Taisto jo 3-1-johtoon. Roope ei epäröinyt ja pallo varmasti tolpan juuresta maaliin ja näin Taisto oli jo 3-1-johdossa. Seuraavaksi pallon taakse asteli Fc Kontun Häppölä, joka ampui tulisesti kohti oikeaa alanurkkaa. Tommi Vainio oli kuitenkin terävänä tolppien välissä ja suoritti loistavan torjunnan, jonka myötä voiton avaimet ojennettiin seuraavana vuorossa olleelle Mikko Klingalle. Mikko ei epäröinyt ja näin punapaitojen voitonjuhlat alkoivat. Taisto kaatoi Fc Kontun rangaistuspotkuilla lopulta lukemin 4-1 ja eteni värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoon Regions’ Cupin toiselle kierrokselle.

 

Koutsin kolme tähteä:

 Tommi Rasinmäki
     Timo Braganza
         Jussi Jokela


Alla rangaistuspotkut:


Regions’ Cupiin osallistuu tänä vuonna yhteensä 107 joukkuetta valtakunnallisesti. Suomen Regions’ Cupin voittaja saa 5000€ palkintorahaa ja hävinnyt finaalijoukkue 1000€. Uutena palkintona kilpailun voittaja saa myös suoran paikan Suomen Cupin 2018-2019 lohkopelivaiheeseen. Suomen Regions’ Cupin voittajalle myönnettävä paikka kansainvälisen UEFA Regions’ Cupin välikarsintaan on vuorossa jälleen ensi vuonna.

Seuraavaksi Taisto kohtaa Fc Atlantiksen, kun Kolmosen kausi 2018 alkaa.

Töölön Taisto – Fc Atlantis
keskiviikkona 18.4. klo 20.15 Bolliksella, tervetuloa!