Töölön Taiston Suomen Regions’ Cupin neljännen kierroksen vastustajaksi on arvottu vaasalainen FC Kiisto, joka pelaa Vaasan Kolmosessa. Vaasalaiset voittivat Suomen Regions’ Cupin vuonna 2013.

FC Kiiston juuret ulottuvat aina vuoteen 1904, kun Vaasassa perustettiin urheiluseura Vaasan Kiisto. Kiiston jalkapallotoiminta alkoi vuonna 1908 ja vuonna 1919 Kiisto liittyi myös Työväen Urheiluliittoon. Jalkapallotoiminta seurassa ehti jo loppua, mutta vuonna 1920 jalkapallo otettiin uudelleen seuran ohjelmaan. Seuraan perustettiin myös jalkapallojaosto vuonna 1922. Kiistolla oli lähes koko 1920-luvun ajan menestyvä jalkapallojoukkue, jonka kovimpana saavutuksena oli pääsy Työväen Urheiluliiton loppuotteluun vuonna 1928. Kiisto kuitenkin lakkautettiin oikeuden määräyksellä syyskuun 31. päivänä vuonna 1931, mutta seura perustettiin uudelleen vuonna 1949 jalkapallon tullessa takaisin toimintaan 50-luvulla.

Kaudella 2008 FC Kiisto voitti oman lohkonsa Kakkosessa. Kärkisija varmistui jo kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä, mutta seuraavan kauden päätteeksi vaasalaiset kuitenkin putosivat Ykkösestä takaisin Kakkoseen. Nykyään keltamustissa asuissa pelaavat vaasalaiset ovat aloittaneet vuoden 2018 kauden Vaasan Kolmosessa vakuuttavasti voittaen kuudesta ottelustaan viisi joutuen vain kerran taipumaan tasapeliin, kun Korsnäs FF oli lähellä voittaa vaasalaiset. Vaasalaisten tappioton Kolmosen kausi sai kuitenkin jatkoa 87. minuutin tasoitusmaalin ansiosta, joka oli vaasalaisten kauden 16. maali Kolmosessa. FC Kiisto johtaa sarjaansa kuudesta ottelusta keräämällään 16 pisteellä, maalieron ollessa 16-7. Suomen Regions’ Cupin neljännelle kierrokselle FC Kiisto on edennyt vakuuttavin ottein voittaen vastustajansa tyrmäävästi maalierolla 23-1, joten tiedossa on varmasti jännittävä ottelu.

-Oikein hyvä ja mielenkiintoinen arpa! Saadaan Töölöön vierailulle Vaasan Kolmosen kärkiryhmä, joka on täysin uusi tuttavuus meille. Todella kova vastustaja sieltä on varmasti tulossa vastaan, mutta uskon vahvasti että meillä on hyvä mahdollisuus edetä tästä parista Regions’ Cupin kahdeksan parhaan joukkoon, kommentoi päävalmentaja Joni Korhonen arvontatilaisuuden jälkeen.

Ottelun ajankohtaa ei ole sovittu, mutta Taiston mediatiimi tiedottaa välittömästi kun ottelun ajankohta on sovittu. Neljäs kierros tulee pelata 8.7. mennessä.

Suomen Regions’ Cupin 4. kierroksen otteluparit