Töölön Taisto –  FC Korso United 2-1 (1-1)

Ensimmäinen puoliaika Talin silkkisellä nurmimatolla alkoi punapaitojen hallinnalla Töölön Taiston pitäessä palloa suurimman osan peliajasta. Vahvasta hallinnasta huolimatta alkuminuuteilla Taisto ei onnistunut murtautumaan maalipaikkoihin ja ensimmäinen maali merkattiinkin korsolaisille. Vierailijoiden keskitys päätyi Taiston verkkoon Olli Isosalon epäonnisesta puskusta, kun ottelua oli pelattu vasta seitsemän minuuttia. Taisto ei takaa-ajoasemasta hermostunut, vaan jatkoi kylmähermoisesti oman pelin pelaamista, kuten niin monta kertaa aikaisemminkin kuluneella kaudella. Punapaidat painoivat väkevästi päälle ja painostus palkittiin pian, kun kärki Keränen iski pelin tasoihin Lassilan loistavasta esityöstä. Näin ottelu oli oli lukemissa 1-1, kun takana oli vasta 17 peliminuuttia. Tasoitusmaalin jälkeen punapaitojen väkevä painostus sai jatkoa ja isännillä oli paikat lisämaaleihin, mutta maalipaikoista huolimatta tauolle marssittiin lukemissa 1-1.
Toinen puoliaika alkoi Taiston jatkaessa hallintaa, kun Talin iso nurmikenttä antoi töölöläisille tarvittavan tilan toteuttaa omaa pallonhallintaan pyrkivää pelitapaansa. Vahvan alun jälkeen punapaitojen pelissä alkoi näkymään löysyyttä ja punainen lanka katosi, joka johti korsolaisten muutamaan vaaralliseen maalipaikkaan. Toinen vaarallisista maalipaikoista sai alkunsa terävästi käynnistetystä vastahyökkäyksestä, joka johti puolittaiseen läpiajoon. Korsolaisten hyökkääjä ohitti jo taistovahti Eetu Myllyveräjän, mutta ajautui pieneen kulmaan Taiston puolustajat kannoillaan. Pienestä kulmasta lähetetty laukaus päättyi Taiston onneksi sivuverkkoon, jonka myötä töölöläiset selvisivät säikähdyksellä. Löysäilyn jälkeen toisen puoliajan loppupuoliskolla punapaidat alkoivat jälleen painostamaan vieraiden puolustuksen näyttäessä väsyneeltä helteisellä kentällä ja painostus tuottikin tulosta, kun kovan painostuksen jälkeen Taisto siirtyi korsolaisten omalla maalilla johtoon. Vahvan hallinnan päätteeksi boksin sisään pelattu pallo, josta pallo lähetettiin päätyrajan tuntumasta taaksepäin ja syöttö kimposi puolustajan jalasta maaliin muutamasta metristä, eikä puolustaja voinut tilanteelle mitään. Tosin ilman puolustajan väliintuloa olisi pallo hyvin todennäköisesti päätynyt Taiston pelaajan jalasta maaliin, joten lopputulos olisi ollut todennäköisesti sama. Joka tapauksessa kovan painostuksen ja vahvan hallintajakson myötä ansaittu maali ja peli lukemiin 2-1, kun helteisessä säässä pelattu ottelu oli ehtinyt vanheta 79 minuuttia. Maalin jälkeen Taisto jatkoi pelivälineen kontrollointia, eikä selkeästi väsyneeltä vaikuttanut FC Korso/United onnistunut luomaan kunnollista loppukiriä yhtä tilannetta lukuun ottamatta, joka kuitenkin päätyi Taiston puolustajien blokkaukseen. Punapaidoilla oli ottelun loppuhetkillä mahdollisuus vielä kaunistella lukemia, mutta hetkeä myöhemmin tuomari vihelsi pilliin ottelun päättymisen merkiksi ja näin Taisto päätti Kolmosen kevätkautensa voittoon lukemin 2-1 (1-1).
Fat Ramenin ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Juha-Matti ”Juhis” Heikari, joka taituroi keskikentällä vakuuttavasti koko ysikymppisen.

– Todella kaksijakoinen ottelu. Vahvaa ensimmäistä jaksoa seurasi todella heikko toinen jakso, jossa meidän oma pelaaminen katosi täysin. Onneksi saatiin taisteltua kuitenkin ottelusta tärkeä voitto, kommentoi koutsi Korhonen heti ottelun jälkeen.

Koutsin kolme tähteä:

 Juhis Heikari
 Antti Kauppila
 Henri Lassila

 

 

Korsolaisten vaarallinen vastahyökkäys ottelun loppupuoliskolla.

Kolmoslohkon tilanne kevätkauden jälkeen

SijaJoukkueOVTHTMPMMEPist
12221101141310164
222154350282249
322117461382340
42275103751-1426
52275103361-2826
62261153468-3419
72252153071-4117
82253143166-3515
92243152970-4115
102234152971-4213

Seuraavaksi Taisto kohtaa vaasalaisen FC Kiiston Regions’ Cupin neljännellä kierroksella ja panoksena on pääsy kahdeksan parhaan joukkoon.

Töölön Taisto – FC Kiisto
Käpylän nurmella lauantaina 30.6. klo 15.00, tervetuloa!