Töölön Taisto kohtaa huomenna Suomen Regions’ Cupin neljännellä kierroksella vaasalaisen FC Kiiston, joka voitti Suomen Regions’ Cupin vuonna 2013. Panoksena on pääsy kahdeksan parhaan joukkoon, joten tiedossa on varmasti huippujännittävä ottelu.

FC Kiiston juuret ulottuvat aina vuoteen 1904, kun Vaasassa perustettiin urheiluseura Vaasan Kiisto. Kiiston jalkapallotoiminta alkoi vuonna 1908 ja vuonna 1919 Kiisto liittyi myös Työväen Urheiluliittoon. Jalkapallotoiminta seurassa ehti jo loppua, mutta vuonna 1920 jalkapallo otettiin uudelleen seuran ohjelmaan. Seuraan perustettiin myös jalkapallojaosto vuonna 1922. Kiistolla oli lähes koko 1920-luvun ajan menestyvä jalkapallojoukkue, jonka kovimpana saavutuksena oli pääsy Työväen Urheiluliiton loppuotteluun vuonna 1928. Kiisto kuitenkin lakkautettiin oikeuden määräyksellä syyskuun 31. päivänä vuonna 1931, mutta seura perustettiin uudelleen vuonna 1949 jalkapallon tullessa takaisin toimintaan 50-luvulla.

Kaudella 2008 FC Kiisto voitti oman lohkonsa Kakkosessa. Kärkisija varmistui jo kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä, mutta seuraavan kauden päätteeksi vaasalaiset kuitenkin putosivat Ykkösestä takaisin Kakkoseen. Nykyään keltamustissa asuissa pelaavat vaasalaiset ovat aloittaneet vuoden 2018 kauden Vaasan Kolmosessa vakuuttavasti. FC Kiisto on sarjassaan kolmantena yhdeksän kierroksen jälkeen, kun vaasalaiset ovat keränneet 22 pistettä maalierolla 25 – 14. Suomen Regions’ Cupin neljännelle kierrokselle FC Kiisto on edennyt vakuuttavin ottein voittaen vastustajansa tyrmäävästi maalierolla 23 – 1, joten tiedossa on varmasti tiukka ja jännittävä ottelu.

– Todella mielenkiintoinen peli tiedossa huomenna. FC Kiisto on Vaasan Kolmosen kärkijoukkue, joten kova haaste odottaa meitä varmasti Käpylän nurmella. Ennakkotietojen mukaan vastaan tulee selkeän peli-identiteetin omaava erittäin kokenut ja rutinoitunut joukkue. Meidän pelaajistoa on tällä viikolla karsinut todella ärhäkkä kesäflunssa, joka jättää useamman pelaajan pois lauantain kokoonpanosta. Saamme otteluun kuitenkin iskukykyisen joukkueen ja tavoitteenamme on ehdottomasti edetä tästä parista jatkoon. Toivottavasti yleisö löytää MM-huuman keskeltä sankoin joukoin lauantaina Käpylään kannustamaan Töölön punaiset kohti Regions’ Cupin puolivälieriä, hehkutti koutsi Korhonen ottelun aattona.

Töölön Taisto – FC Kiisto
Käpylän nurmella 3 huomenna 30.6. klo 15.00, tervetuloa!

Suomen Regions’ Cupin 4. kierroksen otteluparit