Töölön Taisto – FC Viikingit/S.C.P 2–0 (1–0)

Taisto kaatoi ”Pakan” kotikentällään yhden kauden tasapainoisimman esityksen päätteeksi. Näin Taisto on jo viiden ottelun tappiottomassa putkessa, jonka aikana punapaidat ovat napanneet neljä voittoa ja yhden tasapelin.  Taiston syyskauden kotivire on ollut vastustajien kannalta tyrmäävää, sillä Töölön Taisto on kaatanut kotonaan Bolliksella Viikkarit-voiton myötä kaikki syyskauden vastustajansa maalierolla 17-2. Taiston voitto Viikkareista nosti punapaidat sarjataulukossa jo viidenneksi ohi HyPS:in.

Taisto lähti jatkamaan neljän ottelun tappiotonta putkeaan Bolliksella hieman siipirikkoisena, kun kokoonpanosta puuttui pelikieltojen takia muun muassa maaliruisku Saku Klinga sekä Jussi Jokela, jonka lisäksi myös moni avainpelaaja joutui jättäytymään pois ottelusta loukkaantumisten ja sairasteluiden takia. Bolliksen viheriölle marssi kuitenkin kapea mutta vahva punapaitojen kokoonpano, joten ennakkoasetelmat olivat Taiston kannalta hyvät poissaoloista huolimatta.

Ottelu alkoi Taiston kannalta toivotulla tavalla, kun punapaidat ottivat ottelun haltuun heti ensimmäisillä minuuteilla ja vieraat joutuivat tyytymään vastahyökkäyksiin. Punapaidat vaikuttivat vaarallisilta heti ensiminuuteista lähtien ja isännät onnistuivatkin luomaan useamman maalipaikan, mutta kotiyleisön harmiksi vieraiden verkko ei heilunut. Punapaidat jatkoivat vahvaa pelivälineen kontrollointia ja keskikentän maestrot Ahola ja Pesonen pitivät keskikenttää väkevästi hallussaan puhkoen vieraiden puolustuslinjaa kirurgin tarkkuudella lähetetyillä pystypalloilla, joka aiheutti toistuvasti ongelmia vieraiden puolustukselle. Taiston tuulennopeat laiturit Teemu Pesonen ja Henri Lassila pääsivät toistuvasti murtautumaan puolustuslinjan taakse ja Taiston keskikentän sekä puolustuksen onnistuessa vakuuttavasti katkomaan vieraiden hyökkäykset, alkoi Taiston avausmaali olemaan lähempänä ja lähempänä. Myöskin Taiston illan kärkipäri Keränen ja Uuttu saatiin toistuvasti pelattua vaarallisille maalipaikoille, mutta alussa kärkiparin ruudissa oli havaittavissa pientä kosteutta, jonka seurauksena vieraiden maali säilyi puhtaana.
Bolliksen lempeässä syysillassa punaisena hohtaneiden digitaalien näyttäessä pelin vanhentuneen 25 minuuttia alkoi kuitenkin tapahtumaan, kun Niklas ”Nikke” Keränen päätti esitellä taitojaan. Boksin reunalta lähetetty keskityspallo löysi Keräsen viiden metrin alueen kulmalta, mutta puskemisen tai haltuunoton sijaan hyökkääjän järkäle päätti esitellä taitojaan hyppäämällä ilmaan ja iskemällä upean ja tyylipuhtaan puolivolleyn, jonka seurauksena pallo lähti ohjuksen lailla kohti maalia päätyen kuitenkin valitettavasti vain maalin ristikkoon. Pallo kuitenkin kimposi ristikosta takaisin punapaitojen jalkoihin ja pallo päätettiin nostaa jälleen Keräselle, joka osoitti ruudin kuivuneen iskemällä vieraiden topparien välistä pallon verkkoon voimakkaalla puskulla. Näin punapaidat siirtyivät ansaittuun 1–0-johtoon, kun ottelua oli takana 25 minuuttia.
Kapealla miehistöllä operoinut ”Pakka” jatkoi taistelua takaiskusta huolimatta, mutta muutamaa puolittaista vaaratilannetta lukuun ottamatta Taiston puolustus onnistui kompaktilla ja varmalla puolustamisella neutralisoimaan vieraiden yritykset, eikä Taiston tolppien välissä seissyt Eetu Myllyveräjä joutunut torjuntatöihin. Ottelu jatkui punapaitojen painostaessa ja illan toinen maali oli useampaan otteeseen lähellä, kun Keränen pääsi muun muassa nostamaan pallon maalivahdin yli ja kokeilemaan lähietäisyydeltä maalintekoa, mutta loistavista paikoista huolimatta kotiyleisön harmiksi vieraat eivät joutuneet poimimaan palloa verkosta enää ensimmäisellä puoliajalla, jonka seurauksena puoliajalle marssittiin Taiston ansaitussa 1–0-johdossa.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi, eli Taisto oli jatkuvasti vaarallinen kun taas vieraiden hyökkäykset päätyivät toistuvasti tiiviisti pelanneen keskikentän ja puolustuksen katkoihin.
Toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta vain minuutin verran, kun Bolliksella nähtiin legendaarista Töölön tikitakaa. Punapaidat sahasivat vieraiden keskikentän ja puolustuksen kahtia kauniilla kuviolla, jonka päätteeksi Naantalin ihmemies Jami Uuttu viimeisteli tyylikkäästi pallon maalin takakulmaan. Näin kauniin kuvion päätteeksi punapaidat siirtyivät 2–0-johtoon, kun ottelua oli takana 46 minuuttia.
Vieraat eivät suostuneet vielä tästäkään lannistumaan, vaan jatkoivat tyylikästä taistelua, mutta vieraiden kannattajien harmiksi Viikkarien hyökkäykset päättyivät toistuvasti punapaitojen katkoihin. Muutamalle vieraiden kannattajalle tämä oli ilmeisesti liikaa, jonka seurauksena tuomari joutui poistamaan kannattajat kentänlaidalta. Kun muutama vieraan kannattaja suostui siirtymään kauemmaksi kentästä, sai ottelu jälleen jatkua.
Ottelu jatkui siitä mihin jäi, eli Taisto puhkoi jatkuvasti vieraiden puolustuslinjaa välillä keskeltä ja välillä laidalta. Taisto iski välillä nopeilla hyökkäyksillä lähettämällä palloja vieraiden puolustuslinjan taakse ja välillä punapaidat yrittivät iskeä pitkillä hyökkäyksillä. Taiston variaatiot tuottivatkin tulosta ja punapaidat murtautuivat muun muassa neljään läpiajoon, mutta vieraiden maalivahti ei suostunut antautumaan. Vieraiden vahti onnistui tyylikkäillä reaktiotorjunnoillaan ja urhautuvalla pelaamisellaan estämään punapaitojen maalinteon, jonka seurauksena peli säilyi vain 2-0 lukemissa, vaikka punapaidoilla oli loistavat saumat iskeä avopaikoistaan vähintään kolme maalia lisää.
Taiston tehottomuus avopaikoissa piti pienen jännitysmomentin yllä ottelun loppuun asti, mutta torstai-illan trilleriltä vältyttiin Taiston puolustuksen onnistuessa katkomaan vieraiden yritykset. Kapealla kokoonpanolla ja loukkaantumisista ottelun aikana kärsinyt ”Pakka” taisteli hyvin loppuun asti ja onnistuikin luomaan muutaman painostusjakson Taiston puolustusalueella, mutta Taiston tiivis puolustaminen ja taitava hyökkäyspelaaminen onnistui neutralisoimaan vieraat lähes täysin, eikä ”Pakka” onnistunut laukomaan kertaakaan kohti Taiston maalia. Loppua kohden vieraiden taistelu alkoi hieman hiipumaan Taiston jatkaessa vaarallisten maalipaikkojen luomista, mutta punapaidat eivät onnistuneet iskemään lisämaaleja ja näin ottelu päättyi Taiston voittoon lukemin 2–0 (1–0).

– Vahva esitys jätkiltä! Tiedettiin Pakan olevan todella vaarallinen joukkue, mutta tänään olimme kentällä koko pelin ajan vastustajaa askeleen edellä. Loimme ottelussa hurjan määrän laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistely hieman ontui ja toisaalta Pakan maalivahti pelasi loistavan ottelun. Lähtökohdat otteluun oli melko haastavat, mutta tänään kentällä oli pelkästään onnistujia ja kokonaisuudesaan peli oli ehdottomasti yksi kauden parhaista, iloitsi koutsi Korhonen ottelun päätteeksi.

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐ Pulkkinen: Oikean laitapuolustajan tontilla jälleen väsymätöntä puolustamista ja hyökkäyksen tukemista sekä vahvaa pelinavausta ja kaksinkamppailua.


⭐⭐ En: Vahvaa kaksinkamppailua ja painimista puolustuksen keskustassa normaalisti laitapuolustujan tontilla viihtyvältä pelaajalta Kauppilan topparipari Häihäsen puuttuessa kokoonpanosta.


⭐ Laakkonen: Vasempana laitapuolustajana väkeviä nousuja ylös, joka aiheutti suuria ongelmia vieraiden puolustukselle.

 

Fat Ramenin ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittiin puolustuksen keskustassa vahvan ysikymppisen vääntänyt Aleksi En.

Taisto nousi voiton turvin viidenneksi ohi HyPS:in.

 

Seuraavaksi Taisto matkustaa Suomen Chicagonakin tunnettuun Lahteen, jossa punapaitoja isännöi FC Kuusysi.

FC Kuusysi – Töölön Taisto
Kisapuisto Stadionilla perjantaina 14.9. klo 19:30, tervetuloa!