FC Kuusysi Töölön Taisto 2–6 (1–3)

Taiston maalintekijät: Teemu Pesonen 2, Henri Lassila 2, Santeri AholaJami Uuttu.

Punapaidat jatkoivat upeasti lahtelaisten kustannuksella tappiotonta putkeaan, jonka aikana on nyt kertynyt yksi tasuri ja maukkaat viisi voittoa.

Lahteen matkusti vahva kokoonpano, joka kuitenkin kärsi muutamasta poissaoloista flunssasta, työmatkoista ja pelikielloista johtuen. Kokoonapanosta puuttui mm. En, Rasinmäki sekä Aleksi Pesonen ja Saku Klinga pelikielloista johtuen, mutta siitä huolimatta Taisto sai erittäin vahvan kokoonpanon vieraspeliin.

Ensimmäinen puoliaika sujui kohtalaisen tasaisissa merkeissä. Taisto siirtyi tasaisen alun jälkeen johtoon 15 minuutin kohdalla, kun Teemu Pesonen sijoitti todella tyylikkäästi boksin ulkopuolelta takanurkkaan.
Ottelu ehti vanheta vain viisi minuuttia, kun Pesosen veljeksistä vanhempi oli jälleen pahanteossa. Taisto sai vapaapotkun 20 metristä ja pallon taakse asteli Teemu Pesonen, joka hetkeä myöhemmin lähetti upean maailmanluokan vapaapotkun, joka upposi vastustamattomasti kotijoukkueen verkkoihin.
Illan toisen maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena ja ottelun ollessa 40 minuuttia vanha kotijoukkue rokotti Taiston puolustuksen harhasyötöstä ja tuli maalin päähän.
Punapaidat eivät tästä lannistuneet, vaan lisäsivät kierroksia. Taiston aktiivisempi peli tuotti tulosta, kun 44. peliminuutilla kotijoukkueen puolustus oli pakotettu rikkomaan rangaistusalueella, jonka seurauksella tuomari vihelsi Taiston rangaistuspotkun merkiksi. Pallon taakse asteli Veikkausliigassakin esiintynyt Santeri Ahola, joka upotti pallon varmasti vasempaan takakulmaan ohi oikein aavistaneen kotijoukkueen maalivahdin. Hetkeä myöhemmin tuomari vihelsi tauon merkiksi, joten tauolle marssittiin Taiston johtaessa lukemin 1–3.

Valmentajavelho Korhonen sai tauolla joukkueensa kovaan iskuun, jonka seurauksena toinen puoliaika oli punapaitojen näytöstä, eivätkä lahtelaiset pysyneet töölöläisten perässä. Taisto iski heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla ottelun lukemiin 1–4, kun Jami Uuttu ohjasi tyylikkäästi ulkosyrjällä pallon maaliin.
Naantalin ihmemiehen maalista ehti kulua vain kahdeksan minuuttia, kun vaihdosta kentälle tullut Henri ”Hemppu” Lassila esitteli pahamaineista laukaustaan. Hemppu lähetti hirvittävän ohjuksen 30 metristä ja maailmanluokan laukaus syöksyi ohjuksen lailla ohi voimattoman Kyykkä-vahdin, jolla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua Hempun huikeaa laukausta. Näin punapaidat johtivat ottelua Kisapuisto Stadionin tekonurmella jo lukemin 1–5, kun ottelua oli takana 55 minuuttia.
Hemppu osoitti jälleen vaarallisuutensa, kun edeltävästä maalista oli ehtinyt kulua vain kaksi minuuttia. Mikko ”Matti” Klinga lähetti millintarkan keskityksen, jonka Lassila viimeisteli varmasti. Varman viimeistelyn myötä punapaidat siirtyivät jo 1–6 -johtoon pelikellon näyttäessä 57. peliminuutin merkiksi.
Taiston illan kuudennen jälkeen ottelun tempo alkoi hieman laskemaan, eikä vaarallisilla maalipaikoilla enää herkuteltu. Kotijoukkue FC Kuusysi osoitti kuitenkin hyvää taisteluhenkeä jatkaessaan yrittämistä ja taistelu tuottikin maalin, kun ottelua oli takana 72 minuuttia. Tyylikäs kaaripallo punapaitojen puolustuslinjan taakse suoraan Kyykän kärjelle, joka viimeisteli varmasti ohi Taiston maalivahdin Tommi Vainion.
Isäntien illan toisen osuman jälkeen ottelun tempo kuitenkin laski entisestään Suomen Chicagon viileässä illassa, eivätkä isännät saaneet kirivaihdetta silmään toisesta maalistaan huolimatta.
Näin ottelu päättyi punapaitojen rutiinivoittoon lukemin 2–6 (1–3), jonka myötä punapaitojen tappioton putki venyi jo kuuden ottelun mittaiseksi. Ottelussa pelasi viimeistä kertaa punapaita päällä Samuli Tala, joka päätti uransa siellä mistä kaikki alkoi, eli Lahdessa.

– Haikee fiilis jättää Taisto. En kuitenkaan voisi Lahden Reippaan kasvattina kuvitella hienompaa tapaa lopettaa uraa Taistossa, kun ottamalla rökälevoitto Kyykästä Lahden Kisapuistossa. Siellä se oma jalkapalloura aikoinaan alkoi ja nyt se ainakin toistaiseksi myös päättyi. Haluan kiittää kaikkia Taiston pelaajia, taustajoukkoja ja kannattajia hienoista hetkistä kentällä ja sen ulkopuolella. Kentän laidalla nähdään, kiitteli Samuli jäähyväisottelunsa jälkeen.

Videolla maalin iskenyt Jami Uuttu kertoo näkemyksensä ottelusta ja Lahden Reippaan kasvatti Samuli Tala kirmaa Lahden kisapuiston kentälle viimeistä kertaa punapaita päällä! Kiitos Samuli!

 

Samuli Kuninkaan syleilyssä, viimeistä kertaa punapaita päällä.

– Kyykkä tuli otteluun todella terävästi ja meillä taas kone lähti hieman hitaasti käyntiin. Ottelun edetessä meidän tämän hetkinen rutiinitaso alkoi kuitenkin näkyä ja painoimme ottelun väkisin hallintaamme. Vierasvoitto ja kuusi tehtyä maalia, joten tosi tyytyväinen olen taas jätkien tämän päiväiseen esitykseen. Lisäksi iso kiitos Samulille kaudesta ja tsemppiä Tampereen valloitukseen! Pelimies ja joukkuepelaaja viimeisen päälle, kommentoi koutsi Korhonen ottelun päätteeksi.

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐Henri Lassila: Todella energinen sisääntulo kentälle. Pommitti myös ehdottomasti kauden maalin 5-1 osumallaan.

⭐⭐ Teemu Pesonen: Pesonen sr. oli pelipäällä. Kaksi hienoa maalia ja jatkuvasti vaarallinen hyökkäyspäässä.

⭐ Niklas Keränen: Teki kärjessä töitä kahden miehen edestä kapteeninnauha kädessä.

 

Voiton myötä Taisto vankisti asemiaan viidentenä.

 

Seuraavaksi punapaidat isännöivät Riihimäen Palloseuraa. Jatkuutko punapaitojen huikea tappioton putki?

Töölön Taisto – RiPS
Bolliksella torstaina 20.9. klo 20.15, tervetuloa!