Töölön Taisto – RiPS 2–2 (0–1)

Taiston tappioton putki sai jatkoa, kun sateen kastelemalla Bolliksella käyty jännittävä ja vauhdikas kamppailu päättyi lopulta pisteiden jakoon.

Punapaidat pääsivät kauden kolmanneksi viimeiseen kamppailuun täydellä ja vahvalla kokoonpanolla, johon teki muun muassa kahden ottelun peliekiellosta kärsinyt Saku Klinga.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisesti molempien luodessa muutaman kohtalaisen paikan. Taistolla oli muutama hyvä paikka, mutta ensimmäisenä iski kuitenkin RiPS.  Taisto menetti keskikentällä harhasyötön myötä pallon, josta vierasjoukkue käynnisti nopean ja vaarallisen hyökkäyksen.  Taistolla oli vaikeuksia ehtiä mukaan nopeaan hyökkäykseen, jonka myötä RiPS:in taitavat hyökkäjät pääsivät sahaamaan Taiston puolustuksen halki. Lopulta taitavasti pelattu hyökkäys pelattiin Gökcil Mehmetille, joka pääsi viimeistelemään pallon tyhjään maaliin kun ottelua oli takana 14 minuuttia. Punapaitojen puolustus protestoi vahvasti väittäen tilanteen olleen paitsio, mutta linja- ja päätuomari eivät välittäneet äänekkäästä protestoinnista, jonka seurauksena vieraat siirtyivät 0–1-johtoon.
Taisto ei tästä lannistunut ja onnistui luomaan muutaman hyvän paikan, mutta valitettavasti vieraiden verkko ei heilunut. Puoliaika jatkui tasaisena, hyvälaatuisena ja vauhdikkaana, mutta siitä huolimatta lisämaaleilta vältyttiin, jonka seurauksena puoliajalle marssittiin RiPS:in 0–1-johdossa.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesta ja vauhdikkaasti ja punapaidat onnistuivat luomaan muutaman maalipaikan, mutta vieraat vastasivat myös seuraavasta maalista, kun loistava keskitys viimeisteltiin muutamasta metristä ohi Eetu Myllyveräjän. Näin riihimäkeläiset siirtyivät Pietari Palomäen maalin myötä jo 0–2-johtoon, kun ottelua oli takana 50 minuuttia.
Taisto kuitenkin kavensi vain hetkeä myöhemmin, kun loistavan nousun pallon kanssa laidalta tehnyt Henri Lassila iski Taiston illan ensimmäisen. Näin Taisto tuli maalin päähän, kun ottelua oli takana 51 minuuttia.
Hempun tyylikkään suorituksen jälkeen toinen puoliaika jatkui vauhdikkaana ja tasaisena ja molemmilla oli paikkansa. Taiston tolpat muun muassa kolisivat pari kertaa omien toimesta, mutta maalia saatiin silti odottaa aivan ottelun loppuhetkille. Kotiyleisön iloksi sateen kastelemalla Bolliksella maalista vastasivat punapaidat, kun Taiston vimmattu tasoituksen haku tuotti lopulta tulosta. Keskikentän vapaapotku lähetettiin vaarallisena pallona boksiin kohti punaista rintamaa, joka eteni kovalla vauhdilla kohti vieraiden maalia. Pallo löysikin Taiston maalipyssy Niklas Keräsen pään ja ”Nikke” pääsi jatkamaan pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin, jonka seurauksena Taisto kampesi itsensä tasoihin lisäajan kolmannella minuutilla. Hetkeä myöhemmin punapaidoilla oli vielä loistava tilaisuus iskeä voittomaali, mutta Keräsen laukaus valitettavasti epäonnistui muutamasta metristä. Hetkeä myöhemmin tuomari vihelsi pilliinsä, jonka myötä vauhdikas ja hyvä tasainen kamppailu päättyi lukemiin 2–2 (0–1).

Ottelussa olisi voitu nähdä enemmän maaleja, mutta tapahtumat huomioiden tasuri lienee ansaittu tulos tästä vauhdikkaasta ja hyvätasoisesta ottelusta.

– Tasainen ja vauhdikas ottelu! RiPS oli odotetun kova ja laittoi meidät tänään todella ahtaalle. Molemmilla joukkueilla oli hyviä paikkoja myös lisäosumiin, mutta tasapeli oli mielestäni oikeutettu lopputulos kenttätapahtumiin nähden, kommentoi koutsi Korhonen ottelun jälkeen.

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐ Joonas Pulkkinen: Teki valtavasti töitä molempiin suuntiin. Tuki hyvin hyökkäyksiä ja piti vikkelän RiPS laiturin pimennossa.

⭐⭐ Henri Lassila: Oli meidän ykkösmies tänään hyökkäyspäässä. Teki tärkeän kavennusmaalin ja aiheutti nopeudellaan jatkuvasti ongelmia vastustajan puolustukselle.

⭐ Antti Kauppila: Tärkeitä katkoja, jonka lisäksi avasi peliä hyvin topparin paikaltaan.

 

Taisto varmisteli asemaansa 5. sijalla tasurin myötä.

Seuraavaksi punapaidat kohtaavat Bolliksella Lahden Reippaan, joka varmisti 20. kierroksella nousunsa Kakkoseen. Säilyykö punapaitojen syyskauden kotitaika, kun kolmoslohkoa dominoinut Lahden Reipas vierailee Bolliksella?

Töölön Taisto – Lahden Reipas
Bolliksella torstaina 27.9. klo 20.15, tervetuloa!