Töölön Taisto – Lahden Reipas 0–4 (0–2)

Taiston tappioton putki päättyi Lahden Reippaan käsittelyssä, kun lahtelaiset olivat vahvempia 27.9. Bolliksella käydyssä kamppailussa.
Lahtelaiset olivat paremmalla viimeistelyllään tylyjä vieraita, eivätkä punapaidat onnistuneet heiluttamaan vieraiden verkkoa hyvistä paikoista huolimatta.
Fat Ramen ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittiin soturin lailla läpi koko ysikymppisen taistellut Olli Isosalo.

Taisto pääsi otteluun vahvalla kokoonpanolla, vaikka kärjestä puuttui maalitykki Niklas Keränen ja keskikentältä Santeri Ahola. Taiston avauskokoonpanoa jouduttiin myös muokkaamaan vielä ottelupäivänä muutaman viime hetken poissaolon takia.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisesti, kun molemmat joukkueet pelasivat kontrolloidusti ja tiiviisti. Vieraat nauttivat hieman enemmän pallosta, mutta vieraiden pallonhallinta ei tuottanut suuria ongelmia Taiston puolustuspäässä, eivätkä vieraat päässeet murtautumaan vaarallisille paikoille. Molemmilla oli heti alussa paikkansa, mutta lahtelaiset iskivät ensin, kun todella nopeasti ja taitavasti käynnistetty nopea hyökkäys keskikentällä tehdyn riiston jälkeen yllätti punapaitojen keskuspuolustuksen. Millintarkka läpisyöttö ja ennen illan kohtaamista jo 34 maalia iskenyt Tynkkynen oli läpiajossa, eikä huikeassa vireessä läpi kauden ollut maalitykki epäonnistunut tälläkään kertaa. Varma sijoitus ohi Tommi Vainion, jonka seurauksena vieraat siirtyivät johtoon jo ottelun 5. minuutilla.
Avausmaalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena ja molemmat joukkueet pelasivat tiiviisti ja kontrolloidusti, jonka seurauksena maalipaikoilla ei herkuteltu. Molemmat joukkueet alkoivat tarkan alun jälkeen kuitenkin selvästi rentoutumaan ja hyökkäykset alkoivat näyttämään vaarallisemmilta molemmissa päissä. Taisto iski muutaman kerran hyvin todella vaarallisilla vastahyökkäyksillä, mutta seuraavasta maalista vastasi kuitenkin jälleen raitapaidat, kun pomppiva kulma pomppi löysän puolustamisen myötä aina maalin edustalle, josta raitapaitojen Sami Tiittanen pääsi tuikkaamaan pallon maaliin noin puolesta metristä. Näin vieraat siirtyivät tehokkaalla viimeistelyllä jo 0–2-johtoon, kun ottelua oli takana 18 minuuttia.
Taisto ei tästä lannistunut, vaan jatkoi kavennusmaalin metsästystä. Taisto onnistuikin luomaan muutaman loistavan maalipaikan, mutta vain heikko viimeistely esti Taiston avausmaalin syntymisen. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta ei maaleja enää nähty, jonka seurauksena laadukkaan ja kova tempoisen ensimmäisen puolikkaan jälkeen tauolle marssittiin Reippaan 0–2-johdossa.

Toinen puoliaika jatkui samalla teemalla, eli yleisö sai Töölön pimenevässä syysillassa seurata laadukasta ja vauhdikasta jalkapalloa.
Ottelu jatkui tasaisena ja punapaidat jatkoivat hyvää tekemistä, jonka seurauksena Taiston avausmaali oli lähempänä ja lähempänä. Punapaidat onnistuivat luomaan muutaman loistavan paikan ja yksi näistä tilanteista syntyi, kun Henri Lassila kiemurteli ohi Reippaan puolustajien, jonka jälkeen Lassila latasi pahamaineisen vasurinsa, mutta kotiyleisön harmiksi pallo pamahti etutolppaan ja siitä turvallisemmille vesille. Isännät jatkoivat tyylikästä hyökkäämistään Reippaan pyrkiessä iskemään vastaan ja peli soljui kauniisti päästä päähän.
Ottelun viimeisellä kympillä punapaidat nostivat entisestään prässiä, jonka seurauksena vieraille avautui lisää tilaa vastahyökkäyksille. Hetkeä myöhemmin tuomari vihelsikin Taiston päässä pilliinsä rankkarin merkiksi, joka vaikutti kovalta tuomiolta ja huhujen mukaan vieraiden hyökkääjä myönsikin kaatuneensa omiin jalkoihin. Pallon taakse asteli Olli Tynkkynen, eikä numero 9 epäonnistunut. Näin Tynkkysen kauden 36. ja vieraiden illan kolmas maali oli tosiasia, kun vauhdikasta kamppailua oli takana 72 minuuttia.
Punapaidat jatkoivat illan kolmannen maalin jälkeen väsymättömästi avausmaalin hakemista, mutta märkä ruuti piinasi edelleen punapaitoja. Hetkeä myöhemmin vieraat näyttivät jälleen isännille viimeistelyn mallia, kun nopea vastahyökkäys päättyi läpiajoon. Reippaan hyökkääjä malttoi vielä syöttää epäitsekkäästi sivuun, jonka seurauksena Olli Riikonen pääsi iskemään vieraiden neljännen maalin tyhjiin 89. peliminuutilla.
Hetkeä myöhemmin tuomari vihelsi pilliinsä, jonka myötä Reipas voitti lukemista huolimatta tasaisen ottelun lukemin 0–4 (0–2).

Reippaan koutsin mukaan lukemat eivät kuvastaneet ottelua, mutta silti paremmalla viimeistelyllä ansaittu voitto Reippaalle. Taistolta lukemista huolimatta yksi kauden tasapainoisin esitys ja punapaidoilla oli saumat tehdä ottelusta myös tuloksellisesti todella tasainen, mutta heikko viimeistely oli esteenä. Tästä huolimatta Taiston syyskauden kova pelillinen vire sai jatkoa ja ottelu oli hyvätasoinen ja vauhdikas.

– Tänään nähtiin tasokas ja vauhdikas Kolmosen ottelu. Peli itsessään oli melko tasaväkinen, mutta Reipas takoi taululle tylyt lukemat lohkokärjen rutiinilla. Tappio harmittaa tietenkin, mutta numeroista huolimatta olen tyytyväinen meidän peliesitykseen. Taisteltiin, luotiin laadukkaita maalipaikkoja ja pystyttiin laittamaan Reipas todella tiukille, kommentoi koutsi Korhonen.

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐ Aleksi Pesonen: Kapteeni näytti esimerkkiä koko joukkueelle. Rytmitti peliä hienosti ja voitti hurjan määrän kaksinkamppailuja.
⭐⭐ Olli Isosalo: Ollilta totutun vahva ottelu. Syötöt varmasti omille, jonka lisäksi juoksi varmasti joukkueen suurimmat kilometrit.
Jami Uuttu: Naantalin mies oli elementissään. Taisteli ja rauhoitti hyvin pelaamistamme keskialueella.

Fat Ramen ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittiin soturin lailla läpi koko ysikymppisen taistellut Olli Isosalo.

Taisto varmisti tappiosta huolimatta 5. sijan.

 

Taisto kohtaa lauantaina 6.10. kauden viimeisessä kamppailussa FC Korso/Unitedin, joka taistelee vielä tiukasti säilymisestä sarjassa.

FC Korso/United – Töölön Taisto
Havukoski tekonurmella 6.10. lauantaina klo 13, tervetuloa kannustamaan Taisto voittoon!