Töölön Taisto saavutti historiansa kenties suurimman mediahuomion tammikuussa 2011, kun Helsingin Sanomat uutisoi Suomen cupin aikaistamisesta. Töölön Taiston ja MPS/Old Starsin välinen cupin avauskierroksen ottelu pelattiin tammikuun paukkupakkasilla useampimetristen jäävallien ympäröimällä kentällä, joten otteluvalinta artikkeliin oli sangen osuva.

Suorastaan hengenvaarallisista olosuhteista huolimatta ottelusta selvittiin ilman sen suurempia takaiskuja. Varsinaisen peliajan lopputulokseksi kirjattiin 0-0, joten voittajaa haettiin rangaistuspotkukilpailusta. Siinä malmilaiset olivat etevämpiä lukemin 4-2, joten Taiston cup-urakka päättyi avauskierrokselle.

Tappiosta huolimatta ottelun saama mediahuomio oli punapaitojen (ja yleisestikin alasarjajengien) mittakaavassa sangen ainutkertaista: kirjoittihan valtakunnan ykkösmedia isossa jutussaan mm. Töölön Taiston kulttimaineesta, maineikkaasta ”Malmi, Töölön lähiö” -laulusta ja puheenjohtajan kritiikistä Suomen cupin uudistuksia kohtaan.

Artikkelista kannattaa myös huomata pienemmän kuvan vasemmanpuoleinen nuori herra. Tulevat Bundesliga-tähdetkin tiesivät – ja tietävät edelleen – ketä seurata.

Artikkelin teksti hieman helpompilukuisena HS:n arkistossa: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000004781946.html