Taisto kohtasi torstai-iltana Paloheinän tekonurmella Haukilahden ylpeyden HooGeen, joka keräsi viime kaudella Kolmosen lohkossaan 25 pistettä. Taisto puolestaan keräsi viime kaudella yhteensä 31 pistettä, joten lähtökohdat ottelulle olivat tasaiset. HooGeella oli vaikeuksia saada kokoonpanoa kasaan, joten punapaidat lainasivat haukilahtelaisille pelaajan.

Taisto lähti otteluun kokoonpanolla:

Ottelu alkoi lähtökohdat huomioiden hieman yllättäen espoolaisten hallinnalla, kun HooGee aloitti ottelun selvästi terävämmin.
Sinipaidat katkoivat toistuvasti tehokkaasti Taiston hyökkäykset ja rakentelivat varmasti omansa hyödyntäen töölöläisten alkukankeuden, mutta espoolaiset eivät vahvasta alusta huolimatta onnistuneet murtautumaan vaarallisille maalipaikoille.
Kankean alun jälkeen myös punapaidat alkoivat löytämään punaisen langan, jonka myötä ottelun kontrolli alkoi pikkuhiljaa siirtymään Taistolle. Muutamaa vaarallista tilannetta lukuun ottamatta vieraiden puolustus onnistui kuitenkin selvittämään Taiston hyökkäykset, eikä vieraiden verkko heilunut.
Taiston otteet jatkoivat paranemistaan, joka lisäsi painetta vieraiden maalilla. Paine meinasi tuottaa jo tulosta 30. peliminuutilla, kun Taistolle vihellettiin vapaapotku aivan boksin rajan tuntumasta, mutta Lassilan lähettämä vapaapotku kuitenkin pysähtyi espoolaisvahdin varmaan torjuntaan.
Hetkeä myöhemmin Taisto murtautui jälleen vaarallisesti puolustuslinjan taakse, joka pakotti vieraiden vahdin tulemaan vastaan. Kilpahevosen lailla laukannut Niklas ”Nikke” Keränen oli kuitenkin vahtia vauhdikkaampi ja ehti pallon luokse ensin, jonka myötä boksin rajan tuntumassa ollut maalivahti pyrki prässäämään Nikeltä palloa pois, mutta Nikke ei tästä hätkähtänyt vaan syötti epäitsekkäästi viereensä Henri Lassilalle. Hemppu ehti jo ohittaa maalivahdin ja oli jo valmiina lähettämään pelivälineen kohti maalia, mutta apuun rientänyt HooGeen puolustaja ehti paikalle ja kaatoi Lassilan. Tämän seurauksena tuomari vihelsi rangaistuspotkun merkiksi. Pallon taakse asteli Aleksi Pesonen, joka iski rangaistuspotkusta maalin viime ottelussakin. Allu ei erehtynyt tälläkään kertaa, vaan iski pallon varmasti alanurkkaan ja näin Taisto siirtyi 1-0 -johtoon.
Ottelu jatkui johtomaalin jälkeen tasaisena ja HooGeella oli myös paikkansa kun espoolaishyökkääjä murtautui punapaitojen puolustuslinjan taakse ja hyökkääjän edessä seisoi enää taistovahti Thomas Näräkkä, mutta Aleksi Enin viime hetken liuku palloon todennäköisesti esti espoolaisia iskemästä tasoitusta.
Taisto rakenteli vielä muutaman näyttävän hyökkäyksen, mutta verkko ei enää heilunut ja näin ensimmäinen puoliaika päättyi Taiston 1-0 -johdossa.

Taisto jatkoi toisella puoliajalla siitä mihin jäi ensimmäisellä. Paine oli kovaa sinipaitojen puoliskolla ja Taisto onnistui luomaan vaarallisemmat maalipaikat.
Noin 55. peliminuutin kohdalla paine tuotti tulosta, kun todella tyylikkäästi rakennetun hyökkäyksen päätteeksi Saku Klinga syötti pallon isoveljelleen Mikko Klingalle, joka iski vasurillaan todella tyylikkäästi pallon etuylänurkkaan boksin vasemmalta reunalta.
Mikon maalin jälkeen ottelu jatkui tasokkaana ja vauhdikkaana. Molemmilla oli paikkansa ja yksi näistä paikoista johti punaiseen korttiin, kun HooGeen pelaaja murtautui puolittaiseen läpiajoon ja Santeri Ahola joutui katkaisemaan läpiajon punaisen kortin arvoisesti.
Harjoitusottelun hengen mukaisesti Taisto sai kuitenkin vaihtaa Santun tilalle pelaajan, joten ottelu jatkui tasakentällisin 2-0-tilanteessa, kun HooGee ei onnistunut Santun rikkeestä saamastaan vaparista.
Hetkeä myöhemmin oli kuitenkin HooGeen vuoro iskeä, kun Taiston puolustuslinjan taakse lähetetty juoksupallo tuotti ongelmia Taistolle. Vastaan tullut taistovahti Thomas Näräkkä joutui hyökkääjän kanssa kovaan kamppailuun sivurajan tuntumassa, jonka päätteeksi Hoogeen hyökkääjä onnistui riistämään pallon. Hyökkääjä lähetti sisäänpäin kaartavan laukauksen joka osui tolppaan ja kimposi siitä suoraan HooGee-pelaajan jalkaan, jolla oli kohtalaisen helppo työ ohjata pallo tyhjään maaliin ja tuoda espoolaiset maalin päähän.
Hetkeä myöhemmin oli kuitenkin Henri Lassilan vuoro, kun Taiston ahnas ja erittäin korkea prässi tuotti HooGeen puolustukselle suuria ongelmia, jonka seurauksena Taisto onnistuikin katomaan puolustuksen poikittaissyötön muutaman metrin päässä vieraiden maalista. Tämän jälkeen Lassilalla oli helppo työ viimeistellä pallo tyhjiin ja näin Taisto siirtyi jo 3-1 -johtoon.
Ottelu siirtyi yhä vahvemmin punapaitojen haltuun ja ilman vaihtomiehiä urhoollisesti ja hyvin pelannut HooGee alkoi ymmärrettävästi osoittamaan väsymyksen merkkejä, joka johti yhä vahvempaan paineeseen espoolaisten alueella.
Paine tuottikin jälleen tulosta ottelun lopussa, kun Lukas Wilenius iski Taiston illan neljännen kihauksen Ville Veckmanin syötöstä.
Hetkeä myöhemmin ansiokkaasti viheltänyt tuomari vihelsi vielä viimeisen kerran ottelun päättymisen merkiksi, jonka myötä Paloheinän pimeässä illassa käyty vauhdikas ja tasokas kamppailu päättyi lopulta Taiston voittoon lukemin 4-1 (1-0).

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐ Mikko Klinga
⭐⭐ Saku Klinga
Juhis Heikari

Taisto palaa pelikentille jo muutaman päivän päästä, kun huippujännittävässä Regions’ Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa tulee vastaan Atletico Malmi.

Töölön Taisto – Atletico Malmi
Oulunkylän tekonurmi 20.3. klo 20.30, tervetuloa!