Pikkupekka Areenan iltavalaistuksessa nähtiin toisillensa tuttujen joukkueiden kohtaaminen, kun Taisto kohtasi Suomen Regions’ Cupin ensimmäisellä kierroksella Atletico Malmin.
Joukkueet ovat kohdanneet lähes jokainen kausi aina vuodesta 2004 saakka ja joukkueiden edeltävä kohtaaminen päättyi viime kaudella ansaitusti Ticon 3-1 (2-0) voittoon.
Taisto sai otteluun muutamasta poissaolosta ja muutamasta puolikuntoisesta pelaajasta huolimatta vahvan kokoonpanon, jolla punapaidat lähtivät luottavaisin mielin haastamaan ystävyysseura Atletico Malmia.

Ottelu alkoi tuttuun tapaan tasaisesti ja vauhdikkaasti, mutta ensimmäisistä astetta vaarallisemmista hyökkäyksistä vastasivat keltapaidat.
Atletico oli alussa hieman terävämpi ja tämä johtikin hyökkäykseen, joka päätyi lopulta kulmapotkuksi punapaitojen puolustuksen blokattua Roni Tranin vaarallisen laukauksen.
Hetken kuluttua Atletico rynni jälleen Taiston kannalta uhkaavalta vaikuttaneeseen hyökkäykseen, mutta päätyviivan tuntumasta lähtenyt keskitysyritys kilahti kuitenkin selvästi takarautaan, eikä lopulta aiheuttanut vaaratilannetta Taiston maalilla.

Ottelun ollessa 10 minuuttia vanha oli puolestaan Taiston vuoro yrittää vapaapotkusta, mutta Atleticon maalivahti onnistui kuitenkin torjumaan alakulmaan suuntautuneen vapaapotkun ja Saku Klingan jatkoyrityskin kohosi taivaisiin, jonka seurauksena illan avausosumaa saatiin vielä odottaa.
Kohmeisen alun jälkeen Taisto alkoi saamaan selkeästi paremmin juonesta kiinni, joka johti lisääntyneeseen paineeseen malmilaisten maalilla.
Illan avausosumaa ei tarvinnut odottaa tämän jälkeen kauan. Taiston boksiin pelattu pallo tavoitti Saku Klingan ja hetkeä myöhemmin tuomari joutui viheltämään rangaistuspotkun merkiksi, kun Tico-topparin kömpelö katkoyritys kohdistui pallon sijaan Klingaan.
Pallon taakse asteli Aleksi Pesonen, joka ei erehtynyt tälläkään kertaa ja näin Taisto siirtyi 1-0-johtoon.
Taisto tuntui saavan lisää energiaa avausmaalista, jonka myötä paine alkoi selkeästi siirtymään Atleticon päätyyn. Taisto purki toistuvasti tyylikkäillä syöttökuvioilla keltaisten prässin, mutta aivan parhaille maalipaikoille punapaitojen kuviot eivät kuitenkaan johtaneet.
Tico pyrki sen sijaan iskemään nopeammilla hyökkäyksillä ja yksi hyökkäys olikin lähellä johtaa rangaistupotkuun, mutta ainakin punavalkoisin lasein tuomarin päätös olla viheltämättä tilanteesta rangaistuspotkua oli oikea ratkaisu.
Hetkeä myöhemmin Taiston hyvä vaihe tuotti tulosta ja Ticon ilta synkkeni entisestään, kun todella kauniisti rakenneltu hyökkäys pelattiin lopulta Naantalin ihmemiehelle Jami Uutulle, joka jakoi tyylikkäästi pallon vasemmalta laidalta boksin sisään kirmanneelle Saku Klingalle. Tunnetusti maalipaikoissa kliininen Saku Klinga ei tälläkään kertaa erehtynyt, vaan iski pallon lopulta vastustamattomasti oikeaan takanurkkaan. Näin punapaidat siirtyivät ansaittuun 2-0-johtoon, kun ottelu oli ehtinyt vanheta 24 minuuttia.
Taiston toinen osuma tuntui lamaannuttavan malmilaiset ja Taisto tuntui saavan lisää virtaa illan toisesta osumasta, jonka seuraksena peli siirtyi entistä vahvemmin punapaitojen hallintaan.
Taisto kontrolloi vahvasti pelivälinettä ja Ticon puolustuslinjalla oli lähes jatkuvasti kiire, kun punapaidat murtautuivat hyökkäyksiin laidoilta ja keskikentältä. Välillä terävällä läpisyötöllä linjojen taakse, välillä taas maltillisemmin hitaalla hyökkäyksellä.
Taitavana ja kokeneena joukkueena Atletico Malmi ei kuitenkaan suostunut näin helpolla antautumaan, vaan aivan ensimmäisen puoliajan lopussa keltapaidat lisäsivät kierroksia ja nostivat prässiä.
Aiempaa korkeampi prässi aiheuttikin punapaitojen pelinavauksessa pientä sekoilua, jonka seurauksena Tico ryösti pallon ja hetkeä myöhemmin Ticon nopealiikkeinen laituri Paul Fahy kaadettiin vapaapotkun arvoisesti.
Pallon taakse asteli Vesterinen, joka lähetti 25 metristä millintarkan vapaapotkun vasemmalta kohti oikeaa alakulmaa. Tommi Vainio ei aivan ehtinyt saamaan näppejään väliin, jonka seurauksena pallo painui punapaitojen verkkoon ja Atletico nousi arvokkaan vapaapotkumaalin turvin maalin päähän 42. peliminuutilla.
Keltaiset saivat tästä maalista selvästi lisävirtaa, mutta ensimmäisellä puoliajalla ei enää kuitenkaan nähty varsinaisia maalipaikkoja, jonka seurauksena tauolle marssittiin Taiston 2-1-johdossa.

Toinen puoliaika käynnistyi punapaitojen kannalta vaikeasti, sillä kentällä nähtiin selvästi sisuuntunut malmilaisryhmä. Joukkue näytti eri joukkueelta kuin ensimmäisellä puoliajalla, eikä punapaidoilla tuntunut alkuun olevan vastausta keltaisten kovaan toisen puoliajan aloitukseen.
Keltaisten hyvästä vaiheesta huolimatta punapaidat onnistuivat estämään pahimmat maalipaikat, mutta Taiston peli tökki pahaenteisesti.
Taiston heikompi jakso lopulta johti Taiston kannalta turhauttavaan tasoitukseen, kun punapaidat jälleen hieman avustivat malmilaisia maalinteossa.
Taistovahti Tommi Vainion ja laitapuolustaja Joonas Pulkkisen yhteispeli tökki pahasti, jonka seurauksena malmilaiset onnistuivat katkaisemaan Tommi Vainion lyhyen syötön ja hetkeä myöhemmin Ticon Paul Fahy oli jälleen nurin, mutta tällä kertaa rangaistualueen sisäpuolella.
Pallo ansaitusti 11 metriin ja hetkeä myöhemmin Tico oli tasoissa, kun Paul Fahy sijoitti pallon varmasti ohi Tommi Vainion. Näin Tico iski toisen osuman 18 peliminuutin sisään ja tuli kahden maalin takaa tasoihin, kun kamppailua oli käyty 60 minuuttia.
Ticon hyvä henki kasvoi entisestään ja Taistokin alkoi heräämään tasoitusmaalin myötä, jonka seurauksena Ogelin illassa nähtiin laadukasta ja vauhdikasta jalkapalloa, josta ei kuumia tilanteita puuttunut.
Seuraava maali tulisi olemaan erittäin merkittävä ottelun kannalta ja näytti siltä, että kumpi tahansa joukkueista voisi iskeä illan kolmannen maalinsa.
Kymmenen minuuttia tasoitusmaalista ja tällä kertaa punapaita kaadettiin hieman hölmösti Atleticon rangaistusalueen reunalla muutaman metrin päässä päätyrajasta. Vapaapotkun sijainti pakotti Taiston keskitykseen suoran laukauksen sijaan ja näin Ticon maalia kohti lähti marssimaan Taiston isot pojat, eli keskuspuolustuksen kaksikko Tomi Häihänen ja Antti Kauppila. Vaikka keltapaidat pyrkivät pitämään erityisen hyvää huolta näistä herrasmiehistä niin siitä huolimatta terävä vapaapotku tavoitti kavereista karvaisemman, eli partasuisen Antti Kauppilan. Fat Ramenin ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittu Antti kiitti tilaisuudesta ja puski pallon voimalla verkkoon muutamasta metristä. Näin punapaidat iskivät erittäin tärkeän illan kolmannen maalinsa ja siirtyivät raivokkaiden tuuletuksien säestämänä 3-2-johtoon, kun ottelua oli takana 72 minuuttia.
Tästä muutama minuutti ja ehkä turhautumisesta johtuen Tico-toppari Joonas Prami taklasi sivurajan tuntumassa törkeästi ja typerästi Niklas Kerästä, josta tuomari nosti ansaitusti keltaisen kortin topparille. Onneksi tilanteessa ei käynyt pahemmin.
Tilanteesta seurannetu vapaapotku lähetettiin puolesta kentästä korkeana kohti rangaistusaluetta, jossa järkälemäinen hyökkääjä Keränen odotti palloa nälkäisenä. Kerästä vapariin johtaneessa tilanteessa törkeästi taklannut toppari kokeili tällä kertaa viedä Keräseltä pallon tarjoilemalla ensin kyynärpäätä selkään ja lopuksi vielä potkua pohkeeseen, jonka seurauksena Keränen kaatui maahan vaikka yrittikin pysyä pystyssä. Tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin viheltää rangaistupotku. Tällä kertaa pallon taakse asteli edeltävästä vapaapotkustakin vastuussa ollut Tommi Rasinmäki, joka on Taisto-uransa aikana viimeistellyt rangaistuspotkuista ainakin Rasinmäen itsensä mukaan 100% tarkkuudella. Hetkeä myöhemmin Taisto siirtyikin jälleen kahden maalin johtoon, kun Rasinmäki lähetti Ticon maalivahdin Kaapo Sinervon väärään kulmaan.
Kahden maalin johto ottelun loppuvaiheessa vaikutti varmistavan jo Taiston voiton, mutta lujatahtoinen Atletico ei suostunut taipumaan niin helposti. Taiston illan neljännestä maalista oli kulunut vain noin minuutti, kun Tico tuli jälleen maalin päähän. Korkea kaaripallo tavoitti lopulti takatolpalle unohtuneen Kinnusen, jonka pusku painui vastustamattomasti Taiston maaliin.
Kavennusmaalin innoittamana Tico jatkoi taistelua ja haki tasoitusta riskilläkin, joka avasi Taistolle mahdollisuuden hyödyntää Ticon korkeaa prässiä. Malmilaiset hakivat raivokkaasti tasoitusta, mutta joka kerta punapaitojen puolustus osoitti lujuutensa puolustaen urhautuvasti onnistuen kerta toisensa jälkeen purkamaan pallon väljemmille vesille.
Kun Tico ei onnistunut murtautumaan maalipaikoille, niin Taisto onnistui ja käytti tilaisuutensa hyväksi. Ticon korkea prässi avasi tilaa puolustuslinjan selustassa ja Aleksi Pesonen tunnisti loistavasti tilanteen lähettäen keskikentältä korkean läpisyötön Atleticon korkealla olleen puolustuslinjan taakse. Hetki sitten kentälle vaihdetut Timo Braganza ja Roni Svensk pelasivat loistavasti yhteen, kun Braganza antoi pallon mennä täydessä vauhdissaa olleelle Roni Svenskille. Svenskin veljeksistä nuorin murtautui helpohkosti läpiajoon, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Pallo kliinisesti ohi Ticon Kaapo Sinervon ja näin Taisto siirtyi ottelun loppuhetkillä 5-3-johtoon.
Muutamaa minuuttia myöhemmin tuomari vihelsi ottelun päättymisen merkiksi, joka käynnisti Taiston villit voitonjuhlat. Vauhdikas ja jännittävä kamppailu päättyi lopulta punapaitojen voittoon lukemin 5-3 (2-1).

Joukkueet ovat kohdanneet säännöllisesti läpi Taiston historian ja tämäkin tasainen ottelu oli tuttuun tapaan myös laadukas ja vauhdikas. Ottelussa muutaman kerran Taisto sortui liian helppoihin virheisiin, jotka johtivat Ticon maaleihin. Koko punapaitojen joukkue kuitenkin taisteli hienosti alusta loppuun ja pelasi muutamasta virheestä huolimatta hyvin laadukkaan ottelun kokonaisuudessaan.
Vaikka Ogelin illassa käyty kamppailu olikin jännittävä lähes loppuvihellykseen saakka, eteni Taisto kuitenkin lopulta ansaitusti jatkoon.

Voiton myötä Töölön Taisto jatkaa Regions’ Cupin toiselle kierrokselle, jonka arvonta suoritetaan 2.4.

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐ Niklas Keränen
⭐⭐ Jami Uuttu
⭐ Antti Kauppila

Fat Ramenin ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Antti Kauppila, joka taistelu puolustuksen keskustassa väkevästi läpi koko ysikymppisen. Antti kävi myös puskemassa Taiston illan kolmannen maalin!
Aleksi Pesosen lähettämä vapaapotku ottelun 10. peliminuutilla. Saku Klinga pääsi kokeilemaan jatkopallosta, mutta valitettavasti Sakun laukaus kohosi korkeuksiin.
Aleksi Pesonen iski ottelun avausmaalin rangaistuspotkusta, kun ottelua oli takana 22 minuuttia. Videolla maalia tuulettavat mm. valmentaja Aku Viskari sekä manageri ja joukkueen perustaja Lauri Kervinen.