Töölön Taiston harjoituskausi alkaa vedellä viimeisiään, kun lauantaiseen sarja-avaukseen on aikaa enää yksi päivä. Punapaitojen talvikausi on sujunut pääosin positiivisissa merkeissä, sillä joukkue on voittanut seitsemästä harjoitus- ja cup-ottelustaan yhteensä viisi. Taisto teki harjoituskaudella 32 maalia ja päästi 11.

– Treenikautemme on sujunut sangen mainiosti. Alkutalvesta kovat pakkaset hieman häiritsivät harjoittelua, mutta olemme siitä huolimatta päässeet treenaamaan hyvällä intensiteetillä, kertoo manageri.

Ottelut sujuivat tuloksellisesti ja pelillisesti hivenen kaksijakoisesti. Viisi voitto-ottelua päättyivät kaikki punapaitojen sangen suurilukemaisiin voittoihin. Tappiollisesti päättyivät puolestaan kaksi harjoitusottelua kakkosesta pudonnutta Laajasalon Palloseuraa vastaan, molemmat vieläpä loppulukemin 3-1.

Kevätkauden kenties tärkein ottelu pelattiin maaliskuun lopulla rakasta kilpakumppania Atletico Malmia vastaan Regions cupin avauskierroksella. Taisto voitti kiihkeän väännön lopulta loppulukemin 5-3 ja eteni näin toiselle kierrokselle. Kakkoskierroksella töölöläiset kohtasivat Roihuvuoren Ruiskun, eikä huhtikuun 23. päivä pelattu ottelu jättänyt varaa spekulaatiolle, sillä Taisto lunasti jatkopaikan 4-0 -voitolla.

Harjoituskauden maalipörssin kärjessä komeilevat tutut nimet. Henri Lassila ja Aleksi Pesonen jakavat parhaan maalintekijän tittelin molemmat kuudella maalillaan. Niklas Keränen puolestaan iski viisi täysosumaa.

– Pelit puolestaan sujuivat tosiaan hivenen kaksijakoisesti. Voitto-ottelumme olivat kaikki sangen yksipuolisia näytöksiä, joissa ei juuri spekulaation varaa jäänyt. Atletico-peli oli tuttuun tapaan vauhdikas ja tasainen, mutta sanoisin kyllä oikean joukkueen menneen siitäkin ehdottomasti jatkoon. Tappiopeleissämme laajasalolaisia vastaan olimme hyvin pelissä mukana, mutta kokoonpanovaikeudet vaikuttivat, emmekä kyenneet tuloksellisesti haastamaan kovaa, kakkosesta pudonnutta nippua, jatkaa manageri.

– Kaiken kaikkiaan koen, että olemme valmiina lauantaina alkavaan kauteen. Joukkueen runko on pysynyt kasassa, ja uusia täsmävahvistuksia on löydetty rinkiin. Viime vuonna aloitimme kauden heikosti, mutta pelimme ja tuloksemme paranivat huimasti loppukauden aikana. Erinomaisen loppukauden ja hyvän talvitreenin jäljiltä on hyvä lähteä uuteen kolmosen kauteen, ja tavoitteenamme onkin ehdottomasti pelata viime vuosia tasaisemmin ja menestyksekkäämmin, päättää manageri.

Sarja-avaus Töölön Taisto – FC Finnkurd Bolliksella la 27. huhtikuuta kello 16.15. Tervetuloa!

Taiston ottelut harjoituskaudella:

17.2. HIFK/2 (kolmonen) – Töölön Taisto 0-9
1.3. LPS (kolmonen) – Töölön Taisto 3-1
14.3. Töölön Taisto – HooGee (kolmonen) 4-1
20.3. Töölön Taisto – Atletico Malmi (kolmonen) 5-3 (Regions cup 1. kierros)
4.4. Töölön Taisto – LPS (kolmonen) 1-3
18.4. HIFK/2 (kolmonen) – Töölön Taisto 1-8
23.4. Ruisku (vitonen) – Töölön Taisto 0-4 (Regions cup 2. kierros)

Maalintekijät harjoituskaudella:

Henri Lassila 6
Aleksi Pesonen 6
Niklas Keränen 5
Tomi Häihänen 2
Saku Klinga 2
Mikko Klinga 2
Tommi Rasinmäki 2
Otso Laakkonen 2
Jami Uuttu 1
Roni Svensk 1
Lukas Wilenius 1
Antti Kauppila 1
Wiljam Herjanto 1

Taiston otteluohjelma tulevalla kaudella: