Töölön Taiston edustusjoukkue aloitti kuudennen kautensa miesten kolmosessa voitokkaasti, kun FC Finnkurd kaatui Bolliksella lauantaina pelatussa ottelussa loppulukemin 3-1 (0-1).

Ottelun avausjakso oli suhteellisen tasaista pallottelua, jossa kotijoukkue oli ajoittaisissa vaikeuksissa Finnkurdin liukkaiden ja taitavien pelaajien kanssa. Taisto kykeni avausjakson aikana luomaan muutamia maalipaikkoja, mutta hyökkäyskoneiston ruuti oli märkää. Kun punapaidat eivät maalinteossa onnistuneet, onnistuivat vierailijat luonnollisesti ja kun 27 minuutia oli pelattu, siirtyi ansaitusti Finnkurd 0-1 -johtoon lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkitilanteesta. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähty, joten puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa.

Toisella jaksolla nähtiin huomattavasti edellisestä sisuuntunut töölöläisryhmä, ja kotijoukkue onnistuikin luomaan maalipaikkoja huomattavasti tiheämpään tahtiin. Runsaslukuinen kotiyleisö pääsikin vihdoin tuulettamaan maalin merkiksi, kun peliä oli pelattu noin 55 minuuttia. Taistodebytantti Konstantinos Kostas ja konkarilaituri Mikko Klinga alustivat ja Henri Lassila karkasi läpiajoon. Maalitykki ei erehtynyt ja tulostaululla komeilivat tasalukemat.

Tasoitusmaali luonnollisesti innosti kotijoukkuetta ja ottelun hallinta siirtyi selkeästi punaisille. Voittomaalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aina 82. peliminuutille. Tuolloin Niklas Keränen pääsi jatkamaan pelivälineen takatolpalla päivystäneelle Lassilalle, joka pääsi vapaasti sijoittamaan töölöläiset johtoon.

Johtomaalin jälkeen Finnkurd sai aikaiseksi hienoisen paineen kotijoukkueen maalille, mutta punapaitojen puolustus ja maalivahti Thomas Näräkkä kestivät. Paine purkautui viimein ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, jolloin kahden maalin mies Henri Lassila pääsi keskittämään ja kapteeni Aleksi Pesonen puski ottelulle viimeisen niitin. Näin loppulukemiksi kirjattiin kotijoukkueen 3-1 -voitto.

Fat Ramenin nälkäisimmäksi pelaajaksi valittiin Taiston keskikentällä väsymättä uurastanut Harry Kossigbo.

Ottelun kolme tähteä:
⭐⭐⭐ Harry Kossigbo
⭐⭐ Henri Lassila
⭐Aleksi Pesonen

Seuraavan kerran töölöläiset ovat tulessa jo tulevana perjantaina, kun Taisto vierailee Nummelassa. Peli Nummelan Uimahallin tekonurmella alkaa kello 18. Kotikentälle paluu on puolestaan luvassa lauantaina 11.5., kun Taiston vastustajaksi saapuu BK-46 Karjaalta. Tervetuloa!

Tunnelmat ennen ottelua…
ja tunnelmat ottelun jälkeen!
Tomi Häihänen huitoo hurjasti tuomarille, jotta hän pääsisi takaisin kentälle.
Taistossa debytoinut Konstantinos ”Koge” Kostas valmistautuu uransa ensimmäiseen otteluun punapaita päällä.
Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö ja ulkoilma
FC Finnkurd pelasi hyvän ottelun ja oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla erittäin vaarallinen onnistuen luomaan monta hyvää maalipaikkaa.