Voitokkaan avausottelun jälkeen Töölön Taiston edustusjoukkueen urakka kolmosessa on jatkunut vaihtelevasti. Taisto kärsi tappiot vieraissa Nummelan Palloseuralle ja kotona BK-46:lle, mutta kurssi kääntyi viimein Töölön derbyssä HIFK/2:ta vastaan.

NuPS – TöTa 4-1 (2-1)

Punapaidat vierailivat Nummelassa paikallisen Palloseuran vieraana perjantaina 3. toukokuuta. Lienivätkö töölöläisten ajatukset vielä vapunvietossa, mutta Taisto lähti peliin huonolla jalalla ja päästi kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle vain 13 minuutissa. Vierailijoiden ilta synkkeni entisestään 35. peliminuutilla, kun keskikentän taistelija Harry Kossigbo ajettiin ulos suoralla punaisella.

Henri Lassilan kavennusmaali aivan avausjakson lopulla herätti töölöläiset taistelemaan ja toisen jakson alkupuolisko olikin vajaamiehisen Taiston painostusta. Maalipaikoista ei kuitenkaan viimeistelty, ja kaikkien jalkapallon lainalaisuuksien mukaisesti vastustaja tällöin kuittasi. 3-1 -maali 62. minuutilla katkaisi töölöläisten selkärangan ja neljäs osuma oli enää kosmetiikkaa. Näin kolme pistettä jäi Nummelaan loppulukemin 4-1.

Taiston avaus tappiollisessa NuPS-pelissä

TöTa – BK-46 1-2 (0-1)

Mollivoittoisesti käynnistyi myös seuraava matsi, Bolliksella 11.5. pelattu kotiottelu, jossa vastaan asettui BK-46 Karjaalta. Vastustajajoukkue vastasi jälleen ottelun avausmaalista, tällä kertaa pelin 33. minuutilla. Avausjakso oli tasaista pallottelua, mutta kun lisämaaleja ei nähty, siirryttiin tauolle länsiuusimaalaisten maalin johdossa

Toisella jaksolla Taisto kykeni luomaan maalipaikkoja, useastikin, mutta sama kuvio toistui kuin edellisessä ottelussa. Viimeistely oli tehotonta, mutta vastustaja viimeisteli tarkasti ja iski 0-2 -maalin pelin 77. minuutilla. Ottelun kuva kiteytyi aivan viimeisiin sekunteihin. Kun punapaidat eivät itse kyenneet toimittamaan pelivälinettä vastustajan verkkoon, teki senkin vastustaja. Taiston ainokainen merkittiin omaksi maaliksi, kun kellossa oli 90+4 minuuttia.

Fat Ramenin nälkäisimpänä pelaajana palkittiin BK-46 -matsissa puolustuksen Fredrik Aardemäe.

HIFK/2 – TöTa 1-4 (0-3)

Kurssi kääntyi viimein perjantaina 16. toukokuuta, kun Taisto kohtasi Töölön derbyssä HIFK:n kakkosjoukkueen. Väinämöisen kentän laidoille oli saapunut runsaslukuinen yleisö seuraamaan kamppailua kauneimman kaupunginosan herruudesta, ja nähtiinpä Väiskillä IFK-kannattajien komea pyroshow’kin.

Sakkoja, komisario Palmu.

Peli käynnistyi Taiston kannalta huomattavasti aiempia pelejä onnellisempien tähtien alla, kun jo 6. peliminuutilla Saku Klinga pääsi puskemaan Aleksi Pesosen kulman ohi IFK-vahdin.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin 34. minuutilla. Taiston maalivahti Thomas Näräkkä joutui rikkomaan IFK-kärkeä rangaistuspotkun arvoisesti. Näräkkä kuitenkin onnistui komeassa jalkatorjunnassa ja Taiston johto kesti. Vain paria minuuttia myöhemmin pallo vietiin pilkulle toisessa päässä, eikä Aleksi Pesonen erehtynyt, vaan siirsi Taiston jo kahden maalin johtoon. Kolma osuma nähtiin sekin vain hetkeä myöhemmin, kun Niklas Keränen jatkoi sivuvapaapotkun maaliin. Näin Taisto johti puoliajalla jo 3-0.

Puoliajalla viihtyi makkaran ja käsiohjelman parissa. Hatunnosto IFK:lle järjestelyistä.

Toinen jakso oli sekin TöTan hallintaa. Maaleja jouduttiin kuitenkin odottelemaan aina 88. minuutille saakka. Ensin Saku Klinga iski jo illan toisensa, mutta vain minuuttia myöhemmin pääsi IFK kuittaamaan TöTan huolimattomuuden ja Mark Benjamin iski loppulukemiksi 4-1.

-NuPS- ja BK-46 -pelit lähtivät molemmat liikkeelle todella huonolla jalalla. Molemmissa peleissä pelaamisemme parani huomattavasti ottelun edetessä, mutta on ikävä lähteä kuromaan kiinni maalin tai parin karkumatkaa, varsinkaan vajaamiehisenä. HIFK-matsissa pääsimme puolestaan liikkelle todella hyvällä sykkeellä, ja karistimme tähtirinnat kannoiltamme viimeistään 2-0 -maalillamme, kommentoi manageri.

Taiston avauskokoonpano Töölön derbyssä.

Edessä härkäviikot

Kurssin kääntyminen sattui kreivin aikaan, sillä seuraavaksi Taistolla ovat edessä varsinaiset härkäviikot tai kenties pikemminkin -päivät. Punapaidat pelaavat kuuden päivän sisällä kolme tärkeää ottelua, kaksi kolmosessa sekä yhden Regions Cupissa, jossa töölöläiset reissaavat tämänastisen historiansa pisimmälle vierasmatkalle Paraisille.

La 25.5. 16.15 Töölön Taisto – SexyPöxyt (Bollis, kolmonen)
Ma 27.5. 20.00 PIF – Töölön Taisto (Parainen, Regions Cup)
To 30.5. 20.15 EsPa – Töölön Taisto (Matinkylä, kolmonen)

Tervetuloa kannustamaan töölöläiset voittoon niin koti- kuin vieraspeleistäkin!