Töölön Taiston edustusjoukkue jatkoi voittoputkeaan ja eteni Suomen Regions Cupissa 16 parhaan joukkoon, kun paraislainen PIF kaatui vierasottelussa maantantai-iltana komein loppulukemin 0-5 (0-3).

Töölöläiset olivat pelanneet Regions Cupissa kaksi ottelua ennen PIF:n kohtaamista. Ensimmäisellä kierroksella Taisto kaatoi Atletico Malmin loppulukemin 5-3 ja toisella puolestaan Roihuvuoren Ruiskun 4-0. Kolmannen kierroksen vastustajaksi arvottu PIF oli Länsi-Suomen kolmosen ylempää keskikastia, joten ottelu oli ennakkoasetelmiltaan sangen tasaväkinen.

Hyvällä kokoonpanolla peliin lähtenyt Taisto näytti heti alkuminuuteista lähtien, että alkukautta vaivanneet keskittymisongelmat otteluiden alussa oli saatu korjattua. Peliä oli pelattu vain 2 minuuttia, kun Niklas Keränen pääsi sijoittamaan boksin rajalta eikä PIF:n maalilla pelanneella Rasmus Knutsilla ollut mahdollisuuksia. Keränen tuplasi maalimääränsä vain hetkeä myöhemmin 10. peliminuutilla, kun Aleksi Pesonen antoi sivuvapaapotkun, skriini toimi ja Nikke pääsi puskemaan pallon paraislaisten maaliin.

Avausjaksolla Taisto loi runsaastikin erinomaisia maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä oli petrattavaa. Avauspuoliajan kolmatta maalia saatiinkin odottaa aina 44. minuutille. Tällöinkin asialla oli tuttu kaksikko: Keränen jatkoi pallon päällään PIF:n linjan taakse eikä kapteeni Pesonen erehtynyt viimeistelyssään. Näin puoliajalle siirryttiin töölöläisten ansaitussa 0-3 -vierasjohdossa. Myös PIF:llä oli avausjaksolla jokunen maalipaikka, mutta Taistopuolustus ja sen viimeisenä lukkona maalilla erinomaisesti esiintynyt Eetu Myllyveräjä onnistuivat nollaamaan paraislaisten maalintekoyritykset.

Puoliajalla kotijoukkue suoritti neljä pelaajavaihtoa, jotka toivatkin virtaa paraislaisten esitykseen, mutta maaleihin tai edes vaarallisempiin paikkoihin tämä ei johtanut. Maaleja saatiinkin odotella aina jakson loppuhetkille saakka. 85. peliminuutilla Nikke Keränen pääsi kokeilemaan boksin rajalta, eikä maalitykki erehtynyt. Komea veto ylitti maalivahdin ja hattutemppu oli valmis. Sama mies oli asialla jälleen, kun pelikello näytti aikaa 90+1. Tällä kertaa kyseessä oli jälleen millintarkan sivuvapaapotkun ja Keräsen pääpeliosaamisen erinomainen yhdistelmä. 0-5 jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Viiden maalin iltaa kelpasi tuulettaa. Maalintekijät Aleksi Pesonen ja Niklas Keränen.

Komean voiton myötä töölöläiset jatkavat Regions Cupin neljännelle kierrokselle ja 16 parhaan joukkoon. Kilpailun neljäs, valtakunnallinen kierros arvotaan 3. kesäkuuta, ja arvonnassa riittääkin jännättävää paitsi vastustajan laadun, myös mahdollisen vierasmatkan pituuden suhteen.

– Erinomainen peliesitys koko joukkueelta. Emme jättäneet mitään sattuman varaan. Jonkin verran tuhlailimme maalipaikkoja ja pariin otteeseen päästimme kotijoukkueen vaarallisille tonteille, mutta muuten peli ei jättänyt jossiteltavaa. Erityisesti erikoistilanteemme olivat todella vaarallisia: kahden maalin lisäksi kolistelimme mm. ylärimaa sivuvaparista, kertoo manageri.

Taiston kiivas pelitahti jatkuu jo torstaina, kun punapaidat matkaavat Matinkylään. Peli EsPaa vastaan käynnistyy kello 20.15. Tervetuloa kannustamaan!

Ottelun tilastot:https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&1211393