Töölön Taiston erinomaiset otteet jatkuivat torstai-iltana Matinkylässä, kun Taisto kaatoi sarjakakkosen EsPan selkein ja ansaituin loppulukemin 0-3 (0-1). EsPa oli aloittanut kautensa vakuuttavasti: espoolaisryhmä oli voittanut viidestä ottelustaan neljä ja hävinnyt ainoastaan sarjakärki-Atlantikselle. Töölöläisten alkukausi sujui ailahtelevaisemmin, mutta Töölön derbyssä kurssi kääntyi, ja sen jälkeen punapaidat ovat voittaneet kaikki ottelunsa.

EsPa-ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnalla, ja jo aivan alkuminuuteilla TöTa tarvitsi jälleen veräjänvartijansa Eetu Myllyveräjän taitoja espoolaisten painaessa hyökkäyksiään vierasjoukkueen kenttäpuoliskolle. Vähitellen Taistokin sai paremmin juonesta kiinni, ja kun pelikello näytti 21 minuuttia, iski vierasjoukkue. Tomi Häihänen pelasi pitkän avauksen EsPan kenttäpuoliskolle, jossa Niklas Keränen taisteli pallon itselleen. Keränen syötti ja Saku Klinga pääsi sijoittamaan pallon takatolpalta maaliin.

Avausjakso jatkui kohtuullisen tasaisena taisteluna, jossa kotijoukkue kenties hallitsi palloa hivenen enemmän töölöläisten iskiessä aggressiivisilla vastahyökkäyksillä. Muutamista maalipaikoista huolimatta ei avausjaksolla nähty lisäosumia, joten tauolle siirryttiin Taiston 0-1 -vierasjohdossa.

Toisen puoliajan alku sujui Taiston kannalta onnellisten tähtien alla. 48 minuuttia oli pelattu, kun Niklas Keränen jatkoi Myllyveräjän pitkän avauksen Tommi Rasinmäelle, joka alusti ja Jami Uuttu viimeisteli tyylikkäästi töölöläiset kahden maalin johtoon.

Kahden maalin johdossa TöTa pyrki rauhoittamaan peliä. EsPa jatkoi pallonhallintaansa, mutta hallinta oli tehotonta, eikä keltapaitainen kotijoukkue päässyt todellisille maalipaikoille. Viimeinen sinetti vierasvoitolle saatiin pelin ollessa jo lisäajalla. Mikko Klinga tarjoili millintarkan kulmapotkun, ja Niklas Keränen pääsi häiriöttä puskemaan illan kolmannen täysosuman.

Voittoputkessa on mukavaa! Maalintekijät Jami Uuttu, Niklas Keränen ja Saku Kliga sekä keskikentän maestro Harry Kossigbo.

Voitolla Taisto nousi tasapisteisiin sarjakakkosen EsPan kanssa. EsPa säilytti kakkossijan paremman maalieronsa ansiosta.

– Todella kypsä esitys meiltä. Annoimme ennakolta kovemman kotijoukkueen hallita tehottomasti palloa, ja iskimme vastaan terävillä vastaiskuilla. Käytimme paikkamme tehokkaasti, ja tulos näkyy taululla.

– Pelasimme kuuden päivän sisään kolme huipputärkeää ottelua. Tuloksena kuusi sarjapistettä ja jatkopaikka cupissa maalierolla 10-1. Ei voi kuin kiittää ja kumartaa joukkueelle, erinomaisesti jaksoivat jätkät painaa duunia valtavalla asenteella, kommentoi manageri.

Seuraavassa ottelussaan Taisto kohtaa sarjajumbo-HIK:n Hangosta. Peli Bolliksella pelataan keskiviikkona 5.6. kello 20.15. Tervetuloa!

Ottelun tilastot: https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&1151905