Taiston edustusjoukkue on palannut kesätauolta kahden ottelun merkeissä. Syyskierroksen alun kahdesta ottelusta töölöläiset saalistivat yhteensä neljä pistettä, joiden turvin joukkue nousi lohkon vitossijalle.

Syyskierroksen avausottelu Nummelan Palloseuraa vastaan pelattiin Bolliksella torstaina 2. elokuuta. Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta hienosti, sillä jo ottelun 11. peliminuutilla Santeri Ahola vapautti Samu Kauppilan puolittaiseen läpiajoon, eikä nuorempi Kauppila erehtynyt, vaan siirsi töölöläiset johtoon.

Punapaitojen johto kesti pitkälle toiselle jaksolle, mutta Niko Vuorela siirsi kahdella maalillaan nummelalaisvieraat johtoon. Taiston takaa-ajo tuotti kuitenkin tulosta 87 minuutin kohdalla, kun Harry Kossigbo pääsi pommittamaan kulmapotkun jälkitilanteesta komealla puolivolleyllä pelivälineen vastustajan maaliin. Tasatulos 2-2 kirjattiin myös ottelun lopputulokseksi.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin hivenen liikaakin dramatiikkaa: Kossigbo ja NuPS-vahti Cruz Anilton törmäsivät kulmapotkutilanteessa päistikkaa – molempien ilta jatkuikin päivystyksessä tikattavana. Kossigbo sai tilanteesta sangen kyseenalaisesti toisen varoituksensa ja täten ulosajon. Pelissä nähtiin myös mielenkiintoinen debyytti, kun japanilaiskeskikenttä Saki Tatsunori vaihdettiin kentälle 76. peliminuutilla.

Syksyn toinen ottelu oli vuorossa torstaina 8.8., kun töölöläiskaravaani matkusti Länsi-Uudellemaalle. Karjaan keskuskentän erinomaisella nurmella pelatussa ottelussa vastaan asettui paikallinen BK-46. Kapealla materiaalilla otteluun lähtenyt Taisto sai jobinpostia jo alkulämmöissä, kun Otso Laakkonen rikkoi nilkkansa kenttää salakavalasti reunustaneisiin metalliputkiin – ystävällisiä terveisiä vaan Raaseporin kaupungin liikuntapaikanhoitajille. Laakkosen loukkaantumisen seurauksena edellisottelussa debytoinut Tatsunori nousi avaukseen.

Avauspuoliaika pelattiin Taiston hallinnassa, mutta maalittomana. 56. peliminuutilla oli Tatsunorin aika näyttää, ettei avauspaikka tullut syyttä. Erinomainen keskitys löysi Niklas Keräsen pään, eikä hyökkäysvaunu erehtynyt vaan siirsi vierailijat maalin johtoon. Lisää oli luvassa 68. minuutilla, kun Henri Lassila alusti ja Jami Uuttu jatkoi pallon maaliin. Illan kolmas oli jälleen Keräsen käsialaa. 72 minuuttia oli kellossa, kun BK-vahti taisteli pallosta boksin ulkopuolella. Peliväline löysi Keräsen pään ja pusku rangaistusalueen rajalta ylitti ja ohitti kaukana maaliltaan harhailleen karjaalaismaalivahdin. Ottelun lopputulokseksi jäi siis 3-0 vierasvoitto.

Taisto keräsi näin kahdesta syyskierroksen avausottelustaan neljä pistettä maalein 5-2. Töölöläiset nousivat pistesaaliin myötä 19 pisteeseen, jotka oikeuttavat tasaisen lohkon viidenteen sijaan.