Kauden toinen Töölön derby pelattiin viime torstaina 15.8. Väinämöisen kentällä. Ottelu oli kauden ensimmäisen paikalliskamppailun tavoin Taiston hallintaa, ja lopputulokseksi kirjattiin TöTan 3-1 (2-0) -voitto HIFK/2:sta.

Ottelu käynnistyi Taiston kannalta erinomaisesti, sillä jo ensimmäisellä peliminuutilla Tommi Rasinmäki nosti pallon yli HIFK:n linjan eikä Saku Klingalla vaikeuksia viedä punapaitoja johtoon. Seuraavakin osuma nähtiin jo viidennellä minuutilla. Taiston kapteeni Aleksi Pesonen puhkaisi tähtirintojen puolustuksen, ja Henri Lassila viimeisteli varmasti puolittaisesta läpiajosta. Näin puoliajalle siirryttiin Taiston 2-0 -johdossa.

Peliä oli pelattu viitisenkymmentä minuuttia, kun Henri Lassila alusti ja Saku Klinga pääsi boksissa nokikkain HIFK-vahdin kanssa. Klinga ei erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti maaliin komean syöttökombinaation päätteeksi. HIFK onnistui kavennuksessaan vapaapotkusta 79. peliminuutilla. Sen suurempaa loppukiriä paikallisvastustaja ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, joten lopputulokseksi kirjattiin siis Taiston 3-1 -voitto.

– Komea voitto meiltä. HIFK:n hyökkäyspäässä oli mukana vahvistuksia liigaringistä. He liikuttelivat ajoittain palloa näyttävästikin, mutta mitään suurempaa vaaraa ei puolustuksellemme ollut, kommentoitiin Taiston valmennusjohdosta.

Taisto on kerännyt syyskauden kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä yhden tasapelin ja kahden voiton myötä. Hyvin käynnistyneen syyskierroksen myötä punapaidat ovat lohkossa viidennellä sijalla, mutta runsaan ristiinpelaamisen myötä vaikkapa toinen sija ei ole mitenkään mahdoton tavoite.

Fat Ramenin nälkäisimpänä pelaajana palkittiin pelissä kaksi maalia iskenyt Saku Klinga.

Seuraavassa ottelussaan Taisto kohtaa FC Finnkurdin. Peli Bolliksella pelatan tiistaina 20.8. kello 20.00. Tervetuloa!