Töölön Taiston edustusjoukkue jatkoi tappiotonta putkeaan torstai-iltana Bolliksella, kun kotikentällä vieraili EsPa länsinaapurista. Ennen torstain ottelua Taisto oli kerännyt syyskauden viidestä ottelustaan kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Illan joukkueet, Taisto ja EsPa, olivat ennen peliä sarjataulukossa tasapistein kolmannella ja neljännellä sijalla. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Taiston 0-3 -vierasvoittoon, joten ennusmerkit lupailivat kiihkeää kamppailua.

Peli käynnistyi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui EsPan Markus Appelqvist komealla vapaapotkullaan pelin 26. minuutilla. Taisto kuitenkin kuittasi välittömästi seuraavalla peliminuutilla. Tommi Rasinmäen vapaapotku puolesta kentästä tavoitti Niklas Keräsen, joka jatkoi pelivälineen varmasti maalin kattoon. EsPan Appelqvist kuitenkin iski jälleen 42. minuutilla, joten taukolukemiksi kirjattiin espoolaisten 1-2 -vierasjohto.

Toinen jakso alkoi sekin tasaisissa merkeissä, ja molemmat joukkueet loivat joitakin maalipaikkoja. Onnistumiset kuitenkin kirjattiin espoolaisille. Appelqvist viimeisteli hattutemppunsa 56. minuutilla, ja kun Leo Rautiainen kaunisteli kymmentä minuuttia myöhemmin lukemiksi 1-4, alkoi vierasvoitto näyttää vääjäämättömältä. 

Taisto oli kuitenkin eri mieltä. 77. minuutilla Lukas Wilenius ajoi väkisin boksiin, ja EsPan puolustaja oli pakotettu rikkomaan. Seurauksena rangaistuspotku, jonka Taiston kapteeni Aleksi Pesonen toimitti vuorenvarmasti verkon perukoille. Vain kahta minuuttia myöhemmin Aleksi Pesonen ja Niklas Keränen toimittivat pallon Wileniukselle, joka puolestaan vapautti Saku Klingan maalipaikkaan. Klinga ei erehtynyt ja toi Taiston jo maalin päähän.

Takaa-ajo tuotti tulosta lopulta, kun pelikello näytti 84 minuuttia. Santeri Ahola avasi pitkän pallon EsPan linjan selustaan. Niklas Keränen oli jälleen mies paikallaan – hyökkäysvaunu pommitti pallon puolivolleyllä ohi EsPan maalivahdin ja peli oli – uskomatonta mutta totta – tasan. 

Pelin loppuhetkillä molemmat joukkueet hakivat kiivaasti voittomaalia. EsPa sai luotua muutamia vaarallisia maalipaikkoja lähinnä erikoistilanteista, mutta lähempänä voitto-osumaa oli kuitenkin TöTa. Pelattiin jo lisäajan kolmatta minuuttia, kun Saku Klinga keskitti ja EsPan puolustus pelasi palloa kädellä, joten peliväline vietiin jälleen 11 metriin. Pallon taakse jälleen kapteeni Pesonen. Tällä kertaa EsPa-vahti oli kuitenkin tilanteen tasalla, ja torjui pallon tolppaan. Seurannut avaus oli pelin viimeinen ja näin lopputulokseksi kirjattiin 4-4 (1-2).

Tasapelin myötä joukkueiden keskinäinen sijoitus lohkossa ei muuttunut. Tasapisteissä maaliero ratkaisee, ja tässä EsPa on edellä: sijoituksena kolmas, Taisto neljäntenä. 

Fat Ramenin nälkäisimpänä pelaajana palkittiin kotijoukkueen maalilla tukun hyviä torjuntoja tehnyt Thomas Näräkkä.

– Uskomaton trilleri. Tasapelin luulisi harmittavan, jos viime sekunteilla tarjotaan voittomaalia rankkarin muodossa, mutta tällä kertaa tasapelistä jäi hyvä maku suuhun. Päästimme EsPan helposti kolmen maalin johtoon, mutta löysimme taisteluilmeen kreivin aikaan. Pilkkukavennus 77. minuutilla loi uskoa, ja teimme loistavan nousun rinnalle ja miltei ohitsekin, kommentoi manageri.

Seuraavassa ottelussaan Taisto kohtaa sarjajumbo-HIK:n. Peli Hangossa perjantaina 6.9. kello 18.30.