Taiston edustusjoukkueen kova syysvire sai jatkoa, kun HIK kaatui perjantaina 6.9. Hangossa lukemin 0-7 (0-4).
Punapaidat ovat nyt pelanneet koko syyskauden tappioitta napaten neljä voittoa ja kolme tasapeliä maalierolla 23-10.

Ottelu oli punapaitojen vahvaa hallintaa alusta loppuun, mutta alussa kuitenkin töölöläisten pelinavaus hieman tökki hankolaisten prässätessä korkealta usein jopa neljän miehen voimin. Prässi johti alussa helppoihin syöttövirheisiin, osittain myös siitä johtuen, että töölöläiset liikuttelivat palloa hieman liian hitaasti.

Kankeasta alusta huolimatta Taiston ensimmäinen maali nähtiin jo 11 minuutin kohdalla, kapteeni Aleksi Pesonen lähetti millintarkan pallon Henri Lassilalle, joka vei puolittaisesta läpiajosta vieraat varmasti johtoon. Punapaidat muuttivat ensimmäisen maalin myötä pelitapaansa suoraviivaisemmaksi ja nopeammaksi ja taktiikan muutos toimikin loistavasti, sillä Taiston hyökkääjät voittivat Hangon puolustukseen lähetetyt pallot kerta toisensa jälkeen.
Jami Uutun vuoro maalata koitti, kun ottelua oli takana 25 minuuttia. Jami sai pallon laitaan painottomalle puolelle. Haasto sisään, pakki kahville ja terävä matala laukaus etukulmaan.
Kaksi minuuttia tästä ja oli jälleen Henri Lassilan vuoro. Aleksi Pesonen lähetti pallon jälleen linjan taakse ja Hemppu iski jälleen varmasti pallon isäntien verkkoon.
Hemppu ehti iskeä vielä illan kolmannen maalinsa ennen taukoa, joten tauolle marssittiin Taiston vakuuttavassa 0-4 -johdossa.

Toisella puoliajalla Taisto liikutteli todella tyylikkäästi palloa, eikä Taisto päästänyt isäntiä yhdellekään maalipaikalle.
Illan viides maali syntyi kapteeni Pesosen jalasta. Niklas Keränen lähetti Mikko Klingan läpiajoon ja vastaan tullut isäntien maalivahti Elias Ervast kaatoi Mikon punaisen arvoisesti. Aleksi Pesonen iski tilanteesta vihelletyn vaparin tyylikkäästi takayläkulmaan.
Taiston illan kuudes maali syntyi Saku Klingan jalasta, kun Saku pamautti kulman jatkopallon muutamasta metristä maalin kattoon.
Taiston illan seitsemännestä maalista vastasi velipoika Mikko.
Mikko sai pallon painottomalle puolelle, yksi tatsi sisään ja maatiainen etukulmaan.
Muutama minuutti tästä ja tuomari vihelsi pelin päättymisen merkiksi ja näin Taisto nappasi dominoivan esityksen päätteeksi murskaavan voiton lukemin 0-7 (0-4).
Samalla varmistui, että HIK:in pelit jatkuvat ensi vuonna Nelosessa.

– Alussa liikuteltiin palloa vähän turhan hitaasti ja päästettiin HIK näennäisesti peliin mukaan omilla hölmöilyillä, mutta ensimmäisen 15 minuutin jälkeen kävi nopeasti selväksi, että kentällä oli vain yksi joukkue. Kevään kohtaamisesta sisuuntuneena oltiin terävänä maalipaikoilla ja varsinkin toisella puoliajalla pallo liikkui todella nätisti Rukki Areenan samettisella nurmella. Peli kulkee ja syyskauden tappioton putki sai jatkoa, joten tästä hyvä jatkaa kohti perjantain HPS-ottelua, kommentoi kapteeni Aleksi Pesonen.

Aleksi Pesosen iskemä Taiston kuudes maali.

Seuraavaksi Taisto kohtaa HPS:n Paloheinän tekonurmella 13.9. kello 19.00, tervetuloa!