Töölön Taiston edustusjoukkueen seitsemän ottelun mittaiseksi venähtänyt tappioton putki päättyi perjantai-iltana Paloheinässä, kun Helsingin Palloseura kukisti punapaidat loppulukemin 3-1 (0-0).

Joukkueiden edellinen kohtaaminen alkukesästä oli päättynyt töölöläisten suvereeniin 3-0 –kotivoittoon, joten tähänkin otteluun Taisto lähti ennakkosuosikin asemassa. Myös kokoonpanotilanne oli otteluun lähdettäessä mainio, mutta päävalmentaja Aku Viskari joutui tekemään jo pelin 20 ensimmäisen minuutin aikana kaksi vaihtoa, kun sekä Henri Lassila että Saku Klinga jouduttiin vaihtamaan pois kentältä.

Avausjaksolla pelin henki oli selvä: HPS vetäytyi todella tiiviiseen puolustusmuodostelmaan ja Taisto puolestaan haki maalipaikkoja korkeilla ristipalloilla. Muutamista maalipaikoista huolimatta tulosta ei tullut, ja puoliajalle vetäydyttiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla sama kuvio jatkui. HPS:n vastahyökkäykset tuottivat kuitenkin tulosta 49. minuutilla, kun Elmer Laakosen komea kaukoveto painui töölöläisten maaliin. Vihreät jääkärit karkasivat jo kahden maalin johtoon kymmentä minuuttia myöhemmin, kun Taistovahti Thomas Näräkkä rikkoi ja pallo vietiin 11 metriin, mistä Thomas O’Shaugnessy ei erehtynyt. Kun Elmer Laaksonen iski 68. minuutilla illan toisensa, alkoi kotivoitto näyttää vääjäämättömältä.

Viimeiset reilut 20 minuuttia Taisto haki vimmatusti kavennusosumaa, mutta hyvistäkään paikoista ei pelivälinettä tunnuttu saavan toimitettua kotijoukkueen maaliin. Vasta 83. minuutilla onnistui, kun Konstantinos Kostas pääsi tuikkaamaan pallon verkon perukoille. Tämä jäi kuitenkin takaa-ajon ainokaiseksi, joten lopputulokseksi kirjattiin HPS:n 3-1 –kotivoitto.

– HPS oli ensimmäinen tällä kaudella kohtaamamme joukkue, joka todellakin parkkeerasi kunnon bussin omalle puolustusalueelleen. Emme löytäneet keinoja muurin purkamiseen, ja kun kotijoukkue viimeisteli tehokkaasti, oli lopputulos mitä oli, kommentoi manageri.

Seuraavassa ottelussaan Taisto kohtaa nousun jo varmistaneen Atlantis FC:n. Kevätkierroksen ottelusta jäi paljon hampaankoloon, vaikka lopputulos olikin selkeä. Kykeneekö Taisto haastamaan lohkon ehdottoman ykkösnipun? Se selviää Bolliksella torstaina 19.9. alkaen klo 20.15. Tervetuloa!