Akatemian historian ensimmäinen kausi Nelosessa päättyi menestyksekkäästi, kun töölöläiset onnistuivat varmistamaan säilymisen Nelosessa kauden 2019 viimeisessä ottelussa.

Viimeisellä kierroksella Akatemian lohkossa säilymisestä Nelosessa kamppailivat vielä Töölön Taisto/Akatemia ja HJK/Laajasalo. Mikäli Klubi voittaisi ottelunsa, olisi Akatemian pakko voittaa Kurvin Vauhtia vastaan samaan aikaan käytävä kamppailu.

Ja Akatemia ei jäätynyt kauden tärkeimmässä kamppailussa, vaan hyisissä olosuhteissa käyty kamppailu päättyi Akatemian loistavaan voittoon lukemin 1-3 (1-3)! 🔥

Akatemia aloitti ottelunsa hyvällä asenteella ja oli alussa vaarallisempi. Hyvä alku palkittiin kympin kohdalla, kun Roope Svensk iski todella kauniisti suoraan loistavasta keskityksestä pallon etunurkkaan.
Avausmaalin jälkeen Kurvin Vauhti onnistui luomaan muutaman hyvän paikan ja painostus palkittiinkin, kun Kurvi tuli tasoihin tyylikkäällä maalilla.
Akatemia ei tästä lannistunut, vaan jatkoi hyvää tekemistä lähes arktisissa olosuhteissa. Kurvin hyvä painostusjakso oli hiipunut Akatemian vaihtaessa kolmesta puolustajasta neljään ja paine alkoi siirtymään takaisin Kurvin päätyyn. 34. minuutin kohdalla paine tuotti tulosta, kun töölöläisille vihellettiin vapari 17 metristä.
Pallon taakse asteli läpi ottelun ilmiliekeissä ollut Roni Svensk. Roni näki tiikerinsilmällään tilan takanurkassa, viritti jalkansa ja ampui pallon tulisesti takanurkkaan ja näin Akatemia siirtyi takaisin johtoon.
Kaksi minuutti tästä ja nähtiin maali, jota voidaan kutsua jalkapallotaiteeksi.
Toppari En katkaisi Kurvin hyökkäyksen ja avasi pallon laidassa odottaneelle Roni Svenskille, joka tsippasi pallon kauniisti Kurvin pelaajien välistä isoveljelleen. Roope Svensk kiitti ja lähetti loistavan pystysyötön juoksuun ampaisseelle Roni Svenskille, joka lähetti laidalta millintarkan, kovan sekä matalan keskityksen kohti maalia. Loistavasti ajoitettuun pystyjuoksuun ampaissut taistolegenda Lauri Siukonen iski pallon ykkösellä muutamasta metristä etuylänurkkaan! Kaunis kaunis kaunis maali!
Kurvi ei tästä lannistunut vaan jatkoi taistelua, mutta töölöläiset puolustivat hyvin Kallion ylpeyden yritykset. Lopussa Akatemia oli vielä iskeä illan neljännen maalinsa, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty ja näin Akatemia nappasi upean voiton kauden tärkeimmällä hetkellä!
Näin Akatemia saavutti tavoitteensa ja säilytti paikkansa ensimmäisellä kaudellaan Nelosessa.

Erityismaininta Kurvin kannattajille, jotka olivat saapuneet säästä huolimatta äänekkäästi kannattamaan omiaan. Kova suoritus!

Seuraavaksi tiedossa ansaittu saunailta! 🍻

Ottelun kolme tähteä:

🌟🌟🌟 Roni Svensk
🌟🌟 Roope Svensk
🌟 Fredrik Aardemäe

#töölönkaunein #akatemia #nelonen2020