Töölön Taiston edustusjoukkueen ja Töölön Taisto/Akatemian lohkot on julkistettu.

Varsinkin aina Helsingin rajojen sisällä pelanneen Töölön Taisto/Akatemian valmennustiimi odotti suurella mielenkiinnolla, että mitä liiton mittava organisaatiouudistus tuo tullessaan.
Piirien lakkauttaminen isompien aluekokonaisuuksien tieltä mahdollisti sen, että Akatemia olisi joutunut ensimmäistä kertaa ns. maakunta-lohkoon ja täten kurvailemaan vieraspeleihin ympäri Etelä-Suomea.

Molemmat joukkueet kuitenkin suureksi ilokseen arvottiin ns. stadi-lohkoihin, joissa matkustelu tapahtuu pääosin pääkaupunkiseudulla.
Edustuksen kaikki ottelut ovat pääkaupunkiseudulla ja Akatemiakin joutuu vain kerran matkustamaan Kehä III:en ulkopuolelle, kun Porvoon Akilles isännöi töölöläisiä syyskuussa 2020.

Niin sanottu stadi-lohko herätti myös paljon tyytyväisyyttä maakunta-lohkoihin tottuneen edustusjoukkueen leirissä.

– Tottakai olen tyytyväinen, kun kaikki pelit ovat PK-seudulla ja uskon myös pelaajien pitävän siitä, kun elämän sovittaminen futiksen ympärille helpottuu. Ei se ainakaan heikennä suorituksiamme. Tärkeintä on nyt koota joukkue ja päästä treenaamaan laadukkaasti, tehokkaasti ja hyvällä fiiliksellä. Muutama vahvistus on tarkoitus skoutata ja sopia treenipelejä kauden alle. Siitä se lähtee, kommentoi edarin tuore päävalmentaja Eetu Myllyveräjä.

Taiston mediatiimin saamien tietojen mukaan ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella Kolmosen lohkon kaikki joukkueet ovat vanhan Helsingin piirin alueelta.

Edustuksen Kolmosen lohkosta löytyykin paljon tuttuja joukkueita ja edustusjoukkue onkin kohdannut aikaisemmin kaikki lohkonsa joukkueet.
Kovan vastuksen töölöläisille tulevat varmasti tarjoamaan ainakin LPS sekä ystävyysseurat MPS/Atletico Malmi ja takaisin Kolmoseen noussut Toukolan Teräs.

Edustuksen lohko:

Akatemian lohkosta löytyy myös monia tuttuja joukkueita.
Akatemian viime vuoden historian ensimmäiseltä kaudelta Nelosesta tuttuja joukkueita ovat mm. PPJ, LPS/Kuninkaat, Kurvin Vauhti ja SAPA. Myöskin Ruisku on tuttu joukkue vuoden takaa, kun joukkueet karsivat noususta Neloseen – lopputulos oli aika mukava töölöläisten kannalta.
Uusia tuttavuuksia Akatemialle ovat FC Fortuna, Akilles, HIFK/2, KäPa/NoLe ja FC Viikingit/S.C.P.

Ehdottomana helmenä ensi kaudella tullaan näkemään pitkästä aikaa kaksi Töölön derbyä, kun Akatemian kanssa samaan lohkoon arvottiin pisteen turvin viime kaudella Nelosessa säilynyt Töölön Vesa.

Akatemian lohko: