Töölön Taiston edustusjoukkue jatkoi treenipelien sarjaa lauantaina 15.2. Kartanon tekonurmella, kun vastaan asettui toista kautta kolmosessa viihtyvä Puotinkylän Valtti. Vastustaja sijoittui viime kaudella kolmoslohkossa kuudenneksi.

Ottelu alkoi tuulisuudestaan tunnetulla Kartanon keinonurmella märissä olosuhteissa tasaisesti. Pallonhallinta oli vuorotellen molemmilla joukkueilla, mutta ensimmäisen vaarallisen paikan rakensi Taisto.

Epätavallisesti vasempana laitapakkina myötätuulen lailla viilettänyt Henri “Hemppu” Lassila nousi laidallaan ja toimitti pelivälinettä maalille, kun se otti kimmokkeen Valtin puolustajasta meinaten sujahtaa verkon perukoille. Valtin veräjänvahti kuitenkin kauhoi pallon vaivoin viivalta jo maalilta näyttäneessä tilanteessa.

Tämän jälkeen Valtti sai paremmin otetta pelistä Taiston hiukan passivoiduttua. Valtti pääsi pari kertaa punapaitojen pallonmenetyksistä nopeilla vastahyökkäyksillä etenemään syvälle Taisto-päätyyn. Puolittaisista läpiajoista ja rangaistusalueelle tulleista keskityksistä huolimatta Taiston maali pysyi puhtaana.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Taisto joutui rikkomaan keskialueella. Vaarattomalta näyttäneestä tilanteesta Valtti laittoikin pallon nopeasti Taiston linjan taakse. Taisto-pelaajien katsellessa voimattomina, keltavihreät siirtyivät 1-0 johtoon.

Ensimmäinen puoliaika jatkui maalin jälkeen tasaisena, mutta ennen taukovihellystä tapahtui jotain merkillistä: Valtin hyökkääjä tulistui tuomarille Taiston heittämästä sivurajaheitosta sen verran kovasti, että hän katseli ensin yhtä keltaista ja heti perään toista. Tauolle lähdettiin kuitenkin Valtin 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi silti tasakentällisin ja Valtin hienoisessa hallinnassa, eikä Taisto tuntunut pääsevän kunnollisiin hyökkäyksiin.

Hetken päästä tauolla kentälle vaihdettu Samuel Zad sai katkaistua Valtin avauksen kolmessakympissä. Zad toimitti pallon keskellä kenttää odottaneelle Niklas Keräselle, joka lähetti kierteisen laukauksen kohti Valtti-maalia. Pureva kierre sekä navakka vastatuuli painoivat pallon maalin sivuverkkoon. Niken kädet olivat ylhäällä tasoituksen merkiksi ja peli oli tasan 1-1.

Keltavihreät eivät Taiston maalista kuitenkaan lannistuneet, vaan hyökkäsivät suoraan aloituksestaan päättämällä hyökkäyksen iskemällä itsensä takaisin johtoon.

Toisen puolikkaan edetessä Taisto piti maalinsa puhtaana muutamasta Valtin vaarallisesta paikasta huolimatta ja otti enemmän otetta pelistä. Taisto lähti hakemaan tasoitusta tositarkoituksella vaihtaen hyvällä asenteella keskikentällä esiintyneen Juska Glanin paluumuuttaja-hyökkääjään Roni Luokkamäkeen. Roni tulikin vahvasti sisään ja toi takaa-ajoon kaivattua energiaa hyökkäyskolmannekselle.

Ei aikaakaan, kun Roni oli jo pahanteossa Santeri Aholan nappisyötön päätteeksi. Roni ohitti sekä puolustajat että Valtti-veskarin ja tasoitti ottelun kahteen kahteen.

Tasoitusmaali antoi Taistolle puhtia ja vahvisti punanuttujen otetta pelistä. Joitakin minuutteja ennen täyttä aikaa Taiston hyökkäyksen tuottivat tulosta. Pallo saatiin syvälle Valtti-päätyyn, mistä Keräsen tutka havaitsi maalin edessä lymyilevän Aalto Frimanin. Aalto ei lähietäisyydeltä erehtynyt, vaan siirsi töölöläiset ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja tuomari vihelsi räntäsateen sävyttämän ottelun päättyneeksi Taiston 2-3 taisteluvoittoon.

29.2. vastaan asettui viime vuosilta tuttu vastustaja LPS.

Otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, kun Taisto oli ehtinyt harjoitella jo pitkään ja LPS oli ehtinyt vasta aloittaa harjoittelun.

Ennakkoasetelmien puolesta meidän kovin sovittu treenipeli, jota odotan todella innolla.

– LPS aloitti treenaamisen vasta parisen viikkoa sitten. Olemme harjoitelleet jo pari kuukautta ja pelattu pari matsiakin. Mielenkiintoinen asetelma.
Minulle jäi viime pre-seasonilla isohko lohkare hampaankoloon kahdesta LPS:ää pelatusta harkkamatsista. Tällä kertaa saamme toivottavasti paremman esityksen aikaiseksi, fiilisteli Eetu Myllyveräjä ennen ottelua.

Valitettavasti ottelusta tuli yksi Taiston historian rumimpia tappioita, kun LPS nöyryytti Taistoa lukemin 12-1.

– Otettiin liian alhaalta kiinni, kun puolustettiin ja ei oltu oikein menossa päälle, eikä jääty ihan kunnolla alaskaan. Oltiin siinä välissä, jolloin väleissä oli tilaa. Ei seurattu juoksuja eikä pelattu tilanteita loppuun ja hävittiin jokainen 1vs1 tilanne.
Kun hyökättiin, oltiin taas liian tiiviissä pakassa eikä ollu tilaa syöttää ku laitaan, minkä jälkeen ei ollu mitään suuntia. Liike puuttu joka osa-alueella eikä saatu palloja kunnolla haltuun tai syötettyä maata pitkin, kommentoi päävalmentaja Eetu Myllyveräjä.

Taiston edustusjoukkueen ja Akatemian ottelut on toistaiseksi peruttu koronaviruksesta johtuen.