Nopsa vs Töölön Taisto

Kolmonen 2018
vs
10.08.2018
Tulos: 1 - 2

Otteluraportti

Taisto nappasi Nastolasta täyden pistepotin hyvän peliesityksen jälkeen, kun Nastolan Nopsa kaatui Nastolan sateen kastelemalla nurmella lukemin 1–2 (1–1).

Ottelu alkoi Taiston suunnitelmien mukaan, eli töölöläiset tulivat huomattavasti kovempaa heti ottelun alkuun ja pelasivat kovaa ja fyysisesti, eikä edeltävien otteluiden alun pehmeyttä ja kovien otteiden puutetta ollut havaittavissa. Taiston kontrolloitu kova pelaaminen ja kollektiivinen hallittu prässi johtikin heti ottelun alussa siihen, että töölöläiset saivat ryövättyä pallon isänniltä ja pitivät palloa hallussaan Nopsan pyrkiessä iskemään korkeilla palloilla Taiston linjan taakse. Punapaidat onnistuivat kuitenkin katkomaan isäntien yritykset ja hyväkuntoinen ja isohko nurmikenttä antoi Taistolle mahdollisuuden hyödyntää nopeita laitureitaan sekä vaihtoehtoisesti pitämään palloa ja hyökkäämään hitaasti. Puoliajan edetessä punaisissa pelanneet töölöläiset alkoivat pääsemään jatkuvasti paremmille maalipaikoille ja avausmaali oli erittäin lähellä syntyä kun ottelua oli takana 15 minuuttia, mutta valitettavasti Pesosen veljeksistä nuoremman Aleksi Pesosen pusku painu takatolppaa hipoen ohi maalin. Taisto jatkoi pääosin pallon pitämistä isäntien pyrkiessä pelaamaan ristipalloja linjan taakse. Yksi näistä ristipalloista tavoitti oikealla laidalla viilettäneen Nopsa-hyökkääjä Tero Kinnusen, joka pyrki iskemään euro goal-tyyppistä maalia suoraan ilmasta, mutta Taiston puolustus oli hereillä ja Kinnusen välittömässä läheisyydessä, jonka seurauksena laukaus blokattiin ongelmitta kulmapotkuksi. Nopsa miehitti Taiston maalin edustan kolmella miehellä muiden juostessa alueen ulkopuolelta kohti maalia ja laadukas kulma lähetettiin sisäänpäin kaartaen kohti Taiston maalivahdin aluetta, jossa oli kova pystypaini käynnissä isäntien ja vieraiden välillä. Hetken näytti jo siltä, että Taiston veräjänvartija Eetu Myllyveräjä nappaa pallon hyppysiinsä, mutta Eetu kompuroi kontaktista johtuen ratkaisevalla hetkellä ja näin Nopsan hyökkääjä pääsi puskemaan pallon Taiston verkkoon muutamasta metrtistä vieden Nopsan ensimmäisestä maalipaikasta isännät 1–0-johtoon, kun ottelua oli takana 20 minuuttia.  Taiston pelaajat protestoivat kovaäänisesti tuomarille, mutta tuomari ei kuunnellut töölöläisten mussutusta ja näin ottelua jatkettiin pelitapahtumat huomioiden isäntien yllättävässä 1–0-johdossa.
Punapaidat eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan jatkoivat ottelun hallintaa ja olivat jatkuvasti vaarallisia. Hetkeä myöhemmin Taiston ylle kuitenkin laskeutui lisää synkkiä pilviä, kun loukkaantumisesta johtuen päävalmentaja Joni Korhonen joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa. Nivusen loukanneen Aleksi Enin tilalle laukkasi Taiston tuore Naantalin vahvistus Jami Uuttu, joka siirtyi oikean laitahyökkääjän tontille Tommi Rasinmäen siirtyessä vasemmaksi puolustajaksi. Tommi toi lisää virtaa vasemmalle laidalle hyvillä otteillaan ja Taisto jatkoi siitä mihin jäi, eli pallo pysyi punapaitojen jalassa ja vaaralliset tilanteet nähtiin isäntien maalilla. Pallon hallinnasta ja uhkaavien hyökkäysten luomisesta huolimatta Taisto ei onnistunut murtautumaan aivan avopaikoille ja näin Nopsan maali varjeltui, kun punapaitojen laukaukset viuhuivat Nopsan maalin ohi vasemmalta ja oikealta.
Punapaitojen kova työ johti ensimmäisen puoliajan lopussa jatkuvaan paineen kasvamiseen isäntien maalilla ja punapaidat lisäsivät kierroksia, kun ensimmäinen puoliaika läheni loppuaan. Kierrosten lisäys tuottikin tulosta, kun ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla lähetetty laadukas ja kova keskitys kohti isäntien maalia päätyi jatkotilanteessa Teemu Pesosen jalkaan, joka iski pallon varmasti verkkoon muutamasta metristä ja näin Taisto tuli tasoihin ansaitusti, kun ottelua oli takana 43 minuuttia. Hetkeä myöhemmin hyvin läpi ottelun viheltänyt päätuomari vihelsi pilliinsä ensimmäisen puoliajan päättymisen merkiksi, jonka seurauksena tauolle marssittiin 1–1-tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi, eli punapaidat olivat terävästi liikkeellä heti alusta alkaen ja kaksinkamppailuihin mentiin kovaa Nopsan näyttäessä hieman passiiviselta. Pallo pysyi jälleen pitkälti punapaitojen jaloissa, mutta toisen puoliajan ensimmäisellä kympillä ei nähty vaarallisia maalipaikkoja. Ensimmäisen kympin jälkeen punapaidat alkoivat murtautumaan yhä vaarallisemmin hyökkäysalueelle, kun valtavan työmäärän rehkinyt töölöläisten keskikenttä onnistui toistuvasti kovalla työnteolla katkomaan isäntien pelinrakentelun. Nopsan puolustajien askel alkoi selkeästi hidastumaan ottelun edetessä, kun töölöläiset olivat pakottaneet läpi ottelun isännät juoksemaan pallon perässä. Tämä johti toistuviin rikkeisiin vaarallisissa paikoissa, jonka myötä Taisto sai lyhyen ajan sisään kolme vapaapotkua, joista jokainen painui kovana ja vaarallisena kohti maalia, mutta isäntien maalivahti onnistui kuitenkin torjumaan tuvallisemmille vesille Tommi Rasinmäen tuliset vapaapotkut.
Painostus isäntien maalilla jatkui jatkumistaan ja isäntien hyökkäykset päättyivät Taiston keskikentän katkoihin lähes poikkeuksetta. Yksi näistä katkoista käännettiin nopeasti hyökkäykseksi ja loistavan pystyjuoksun tehnyt Saku Klinga sai millintarkan läpisyötön myötä tilaisuuden viedä punapaidat johtoon. Syyskaudeksi Puolasta takaisin punapaitojen riveihin liittynyt Saku blokkasi väkivahvasti suojauksellaan Nopsan puolustajan katkoyrityksen ja murtautui läpiajoon, eikä Saku jäätynyt ratkaisevalla hetkellä. Tyylikäs nosto ohi vastaan tulleen nopsavahdin ja pallo vasempaan takanurkkaan, jonka myötä punapaidat siirtyivät ansaitusti 1–2-johtoon, kun ottelua oli takana 70 minuuttia.
Taisto ei tyytynyt yhden maalin johtoasemaansa, vaan jatkoi isäntien prässäämistä. Taisto oli hetkeä myöhemmin lähellä siirtyi jo kahden maalin johtoon, kun juuri kentälle tullut Ville Saranen pääsi yrittämään maalintekoa viidestä metristä. Pallo kuitenkin suuntautui valitettavasti kohti puolustajaa, eikä Taisto päässyt juhlimaan illan kolmatta maaliaan. Nopsan painostus kuitenkin jatkui ja hetkeä myöhemmin Saranen sai yrittää vapaapotkusta Taiston kolmannen maalin tekoa, mutta noin 25 metristä lähetetty käsittämättömän kova ohjus painui kuitenkin Nopsan maalin takaristikkoon ja näin ottelu säilyi edelleen 1–2-tilanteessa. Punapaidat jatkoivat painostusta, mutta useista maalipaikoista huolimatta Nopsan verkko ei heilunut. Ottelun viime hetkillä kookas ja erikoistilanteissa vahva Nopsa onnistui lähettämään muutaman vahvan keskityksen kohti Taiston maalia, mutta punapaitojen puolustus onnistui selvittämään tilanteet. Lisäajan neljännellä minuutilla nähtiin vielä isäntien viimeinen yritys tarrautua tärkeään pisteeseen, mutta hetken vaarallisesti Taiston boksissa pomppinut pallo kuitenkin onnistuttiin purkamaan turvallisemmille vesille. Tilanteen päätteeksi tuomari vihelsi pilliin ottelun päättymisen merkiksi ja näin Taisto nappasi erittäin tärkeät kolme pistettä ansaitusti väkivahvan esityksen jälkeen, kun Nopsa kaatui Nastolassa lukemin 1–2 (1–1).

– Taisteluvoitto! Edellisten otteluiden jälkeen teimme pelaamiseemme pieniä viilauksia, jotka toimivat tänään hienosti. Vastustaja sai johtomaalin hieman helposti, mutta tänään tultiin väkisin rinnalle ja ohi. Onneksi kaksi maalia riitti kolmeen pisteeseen. Meillä oli toisella jaksolla hyvät paikat naulata peli. Lähimpänä näistä oli Sarasen muulinpotku ristikkoon, joka tärisyttää maalikehikkoa varmasti vieläkin. Tästä on hyvä jatkaa, iloitsi päävalmentaja Korhonen ottelun jälkeen.

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐ Antti Kauppila 
⭐⭐ Aleksi Pesonen
⭐ Henri Lassila

Kenttätiedot

Nastolan Urheilukeskus nurmi

Urheilutie 4, 15500 Nastola

Kokoonpano

2. Saku KlingaMaali
10. Henri Lassila
25. Aleksi En
8. Aleksi Pesonen
16. Teemu PesonenMaali
3. Fredrik Aardemäe
12. Tommi Rasinmäki
28. Tomi Häihänen
29. Antti Kauppila
6. Juha-Matti HeikariKeltainen kortti
30. Eetu Myllyveräjä

Vaihtopelaajat

17. Ville SaranenKeltainen korttiVaihto16
27. Yksityinen: Samuli TalaVaihto10
22. Jami UuttuVaihto25
19. Ville VeckmanVaihto2