Atlantis FC vs Töölön Taisto

Kolmonen 2018
vs
27.07.2018
Tulos: 8 - 2

Otteluraportti

 

Atlantis FC – Töölön Taisto 8–2 (4–2)

Töölön Taiston syyskausi alkoi rumalla tappiolla, kun Atlantis FC oli tyly isäntä voittaen töölöläiset Pukinmäen nurmella lukemin 8–2 (4–2).
Ottelu alkoi isäntien hallinnalla, kun isännät olivat alussa selvästi terävämpiä. Atlantiksen korkea prässi aiheutti punapaidoille ongelmia ja ensimmäinen maali nähtiin jo, kun ottelua oli pelattu vasta seitsemän minuuttia. Isäntien avausmaalin jälkeen ottelu jatkui isäntien painostaessa Taistoa, eikä isäntien korkean prässin purkaminen tahtonut onnistua töölöläisiltä.
Vaikean alun jälkeen kuitenkin Taisto alkoi pääsemään otteluun paremmin mukaan ja prässin purkaminen alkoi myös onnistumaan, joka johti myös Taiston vaarallisiin hyökkäyksiin. Toinen maali kuitenkin nähtiin jälleen Taiston maalissa, kun Atlantiksen tuulennopea hyökkäys oli jälleen pahanteossa. Näin ottelu oli jo lukemissa 2–0, kun ottelua oli pelattu 20 minuuttia.
Taisto ei tästä lannistunut, vaan jatkoi tuttuun tapaansa taistelemista ja oman pelin pelaamista. Taiston hyökkäyspelaaminen ja hyökkäysten rakentelu alkoi näyttää paremmalta ja paremmalta, joka johtikin muutamiin vaarallisiin tilanteisiin isäntien maalilla. Taiston painostus tuotti myös vapaapotkuja hyökkäysalueella, kun isäntien pelaajat olivat useaan otteeseen pakotettuja rikkomaan Taiston pelaajia. Yksi näistä vapaapotkuista lähetettiin Taiston taiturin Aleksi Pesosen jalasta kovana sisäänpäin kiertävänä pallona kohti Atlantis FC:n maalia, josta muutaman vuoden tauon jälkeen punapaidan päälle pukenut Saku Klinga iski paluuottelussaan päällään Taiston kavennusmaalin. Näin Taisto kampesi itsensä maalin päähän, kun paahtavissa olosuhteissa pelattua ottelua oli takana 30 minuuttia.
Taisto sai tästä lisää virtaa ja paine isäntien maalilla kasvoi, mutta Atlantiksen tuulennopeat hyökkääjät olivat alati vaarallisia ja Taiston kannattajien kannalta valitettavasti pian kyseessä olevat hyökkääjät olivat jälleen pahanteossa, kun Atlantis iski ensin illan kolmannen maalinsa ja lähes heti perään neljännen maalinsa, jonka myötä tauolle marssittiin Atlantis FC:n 4–2-johdossa.

Toiselle puoliajalle Taisto tuli erittäin terävästi ja näytti selkeästi terävämmältä, jonka myötä paine isäntien maalilla kasvoi. Taiston illan kolmas maali alkoi olemaan lähempänä ja lähempänä, mutta kovasta painostuksesta huolimatta Taiston verkko heilui seuraavaksi, kun pallon purku epäonnistui ja isäntien hyökkääjä purjehti ohi Taiston puolustuksen vieden Atlantiksen jo 5–2-johtoon, kun ottelua oli takana 53 minuuttia. Taisto ei suostunut vielä tämänkään jälkeen luovuttamaan, mutta hetkeä myöhemmin tullut isäntien kuudes maali lopetti töölöläisten viimeisenkin takaa-ajon, jonka jälkeen loppu oli lähes kosmetiikkaa. Punapaidat eivät lopettaneet rumista lukemista huolimatta pelaamista, vaan jatkoivat tyylikkäästi loppuun asti onnistuen luomaan muutaman vaarallisen paikan, mutta maalinteko ei vierailta onnistunut. Sen sijaan isännät onnistuivat vielä kaksi kertaa, jonka myötä ottelu päättyi Atlantiksen voittoon tylyin lukemin 8–2 (4–2).

– Tänään ei jäänyt mitään epäselvyyttä paremmasta joukkueesta. Hattu pois päästä Atlantikselle. Joukkueen yksilötaito ja pelinopeus on aivan ylivertainen tälle tasolle. Pitkään on tullut tämän sarjatason pelejä koluttua, mutta näin kovaa nippua en muista hetkeen nähneeni. Päät ylös ja otetaan tästä pelistä oppia. Treenikentän kautta sisuuntuneena kohti seuraavaa ottelua, kommentoi koutsi Korhonen ottelun jälkeen.

Koutsin kolme tähteä:

 Saku Klinga
Niklas Keränen
Henri Lassila

Kenttätiedot

Pukinmäki nurmi

Kokoonpano

2. Saku KlingaMaali
10. Henri LassilaMaali
8. Aleksi Pesonen
3. Fredrik Aardemäe
15. Mikko KlingaKeltainen kortti
9. Niklas Keränen
24. Olli Isosalo
28. Tomi Häihänen
29. Antti Kauppila
1. Thomas Näräkkä
6. Juha-Matti Heikari

Vaihtopelaajat

23. Joonas PulkkinenVaihto8
25. Aleksi EnVaihto24
4. Timo BraganzaVaihto3
16. Teemu PesonenVaihto15
27. Yksityinen: Samuli TalaVaihto10