Atletico Malmi vs Töölön Taisto

Kolmonen 2018
vs
03.08.2018
Tulos: 3 - 1

Otteluraportti

Taisto taipui perjantaina Pukinmäen samettisella nurmella, kun Atletico Malmi oli vahvempi lukemin 3–1 (1–0). Joukkueet ovat kohdanneet lukuisia kertoja ja ottelut ovat olleet tasaisia lähes poikkeuksetta, eikä tämäkään ottelu ollut poikkeus.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisesti ja ennakoidulla tavalla, kun töölöläiset pyrkivät pitämään palloa malmilaisten pyrkiessä iskemään terävillä vastahyökkäyksillä. Ensimmäinen kaksikymppinen sujui tasaisesti, eikä laukauksia maalia kohti nähty. Mutta 35. peliminuutilla alkoi tapahtumaan, kun isäntien vasemmalta laidalta käynnistämä nopea hyökkäys käynnisti vaarallisen tilanteen, joka oli jo päättyä Antti Kauppilan tyylikkääseen katkoon, mutta pallo pomppasikin Antin liukkarin yli, jonka myötä Tico-hyökkääjä pääsi murtautumaan läpi laidalta. Taiston puolustus ehti kuitenkin hyvin omalle maalille, mutta kun puolustajat rynnivät maalin edustalle, niin boksiin unohtui täysin vapaaksi kaksi Atleticon hyökkääjää. Tämän seurauksena laidalta lähetettiin tarkka ja matala keskitys Tranbinh Trongille, jolla oli helppo työ iskeä pallo muutamasta metristä verkkoon ja viedä isännät 1–0-johtoon. Tästä sisuuntuneena Taisto tuntui hieman heräävän otteluun ja onnistui luomaan useamman maalipaikan, mutta töölöläisten ruuti oli märkää ja näin paahtavissa olosuhteissa pelatun ottelun tilanne oli pelaajien marssiessa tauolle 1–0 lukemissa isäntien hyväksi ansaitusti.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut Taisto, mutta toinen puoliaika alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun toisen puoliajan alussa nähtiin isäntien salamamaali. Taisto menetti pallon melkein suoraan toisen puoliajan aloituksesta harhasyötöstä johtuen ja Ticon Jonne Ketonen iski illan toisen, kun toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta n. 20 sekuntia. Punapaidat eivät tästä lannistuneet, päinvastoin. Töölöläisten peli alkoi näyttämään siltä kuin sen olisi pitänyt näyttää alusta asti ja kentällä alkoi olemaan myös punapaitojen toimesta tekemisen meininkiä, joka johtikin kasvavaan paineeseen ystävyysseura Atletico Malmin maalilla. Taiston hyvä vaihe realisoitui maalina, kun ottelua oli takana 50 minuuttia. Puolustuslinjan keskustan soturi Kauppila lähetti matalan ja kovan keskityksen laidasta kohti maalia ja juuri torjuntahetkellä loistavia torjuntoja läpi ottelun esittänyt Ticon maalivahti liukastui, jonka myötä keskitys lipsahti Taiston kannalta onnekkaasti isäntien maaliin. Näin ottelu oli lukemissa 2–1 (1–0), kun peliä oli takana 50 minuuttia.
Punapaidat saivat tästä lisää virtaa peliinsä ja pallo pysyi punapaitojen jaloissa, mutta myös valitettavan usein keskikentällä tuli vaarallisia pallonmenetyksiä, joista Tico lähti joka kerta vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Taisto kuitenkin onnistui paikkamaan virheensä, eikä isännät onnistuneet rokottamaan näistä nopeista ja vaarallisista suunnan muutoksista.
Taistolla oli hyvä kirivaihde silmässä ja tasoitusmaalia haettiin vimmatusti, mutta punapaidat saivat kylmää vettä niskaan kun takaa-ajo oli kovimmillaan. Atletico nousi tyylikkäästi hyökkäysalueelle jälleen laidan kautta tällä kertaa oikealta puolelta, josta Mika Tenkanen lähetti kovan keskityksen kohti maalia. Myötätuulen avustamana kova keskitys muuttuikin vaaralliseksi laukaukseksi, joka pääsi yllättämään Taiston tolppien välissä seisseen Eetu Myllyveräjän. Pallo painui punapaitojen harmiksi Eetun sormien kautta takaylänurkkaan ja näin isännät siirtyivät kriittisessä vaiheessa 3–1-johtoon, kun ottelua oli takana 69 minuuttia.
Taisto jatkoi tästä huolimatta tyylikkäästi pelaamista ja yrittämistä ja muutaman kerran isäntien maalivahti joutui venymään paraatipelastukseen, jotta Taisto ei onnistunut kaventamaan ottelua. Lopulta Taiston loppukiri päättyi tuomarin vihellykseen ja näin ottelu päättyi Atleticon voittoon lukemin 3–1 (1–0).

– Vastustaja rankaisi meitä tänään armotta omista virheistämme. Ottelu näytti hyvin asiat, joita meidän tulee vielä pelaamisessamme kehittää. Keskitytään näihin asioihin tulevan viikon harjoituksissa ja siirretään katseet kohti seuraavaa ottelua, totesi päävalmentaja Joni Korhonen ottelun jälkeen.

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐Heikari
⭐⭐ Isosalo
⭐ Häihänen

Kenttätiedot

Pukinmäki nurmi

Kokoonpano

8. Aleksi PesonenKeltainen kortti
16. Teemu Pesonen
9. Niklas Keränen
24. Olli Isosalo
12. Tommi RasinmäkiKeltainen kortti
28. Jussi Jokela
28. Tomi Häihänen
29. Antti KauppilaMaali
6. Juha-Matti Heikari
30. Eetu Myllyveräjä
22. Jami UuttuKeltainen kortti

Vaihtopelaajat

25. Aleksi En
4. Timo BraganzaKeltainen korttiVaihto22
3. Fredrik AardemäeVaihto28
15. Mikko Klinga
1. Thomas Näräkkä