Töölön Taisto vs FC Kiisto

Regions' Cup 4. kierros
vs
30.06.2018
Tulos: 2 - 5

Otteluraportti

Töölön TaistoFC Kiisto 2–5 (0–2)

Taiston voittokulku Suomen Regions’ Cupissa katkesi, kun vaasalainen FC Kiisto oli vahvempi jännittävien vaiheiden jälkeen ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Ensimmäinen puoliaika alkoi punapaitojen kannalta vaikeasti, kun vierailijat prässäsivät erittäin korkealta ja kovaa. Tämä oli tiedossa Taiston valmennusryhmällä, mutta alussa pelaajien oli vaikeaa purkaa tätä prässiä. Vaikean alun jälkeen kapealla miehistöllä operoinut Taisto alkoi onnistumaan rakentelussa, eikä vaasalaisten prässi tuottanut enää yhtä suuria vaikeuksia. Molemmilla oli heti alussa maalipaikkoja, mutta FC Kiisto onnistui luomaan selkeästi vaarallisemmat maalipaikat ja tämä johtikin ottelun avausmaaliin, kun ottelua oli pelattu vasta viisi minuuttia. Millintarkka keskitys yli Taiston puolustuslinjan ja FC Kiiston Pekka Liukkonen puski pallon takakulmaan ohi taistovahti Thomas Näräkän. Tästä sisuuntuneena myös punapaidat alkoivat pelata paremmin ja terävämmin, mutta seuraavasta maalista vastasivat jälleen vaasalaiset, kun repimisen myötä vihelletystä rangaistuspotkusta pallon iski maaliin vaasalaisten Matias Träskbäck. Näin vaasalaiset siirtyivät jo 0–2 -johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta 18 minuuttia. Hetkeä myöhemmin Taisto joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa loukkaantumisen vuoksi ja kentälle kirmasi Svenskin veljeksistä nuorin eli Roni Svensk, joka toi laidalle kaivattua terävyyttä. Vaikean alun jälkeen Taiston peli alkoi näyttämään paremmalta ja punapaidat onnistuivat päättämään hyökkäyksensä laadukkaisiin laukauksiin, mutta valitettavasti laukaukset eivät päätyneet vaasalaisten verkkoihin. Näin puoliajalle marssittiin vierailijoiden johdossa, kun FC Kiiston vahva alku ensimmäiselle puoliajalle riitti tauolle mentäessä 0–2 -johtoon.

Punapaidat marssivat kopeista takaisin Käpylän nurmelle sisuuntuneina, joka näkyi selvästi punapaitojen otteissa. Taiston peli alkoi näyttämään siltä kuin pitääkin ja paine FC Kiiston maalilla alkoi kasvamaan, mutta töölöläisten maalipaikoista huolimatta seuraavaa maalia juhlivat valitettavasti vaasalaiset, kun löysän puolustamisen myötä Matias Träskbäck iski illan toisen maalinsa varmalla sijoituksella ohi Thomas Näräkän. Näin FC Kiisto siirtyi jo kolmen maalin johtoon, kun ottelua oli takana 56 minuuttia. Taisto ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan näytti Taistolle ominaista kovaa taisteluilmettä tappioasemasta huolimatta. Taiston kova taistelu ja tsemppi näkyikin jälleen kasvaneena paineensa FC Kiiston maalilla ja loistava tsemppi palkittiinkin, kun ottelua oli takana 64 minuuttia. Vaihdosta puoliajalla kentälle tullut Teemu Pesonen esitteli viimeistelijän lahjojaan sijoittamalla kauniin kuvion päätteeksi pallon tyylikkäästi takaylänurkkaan, ja näin pitkästä loukkaantumisesta toipunut Teemu Pesonen käynnisti punapaitojen kirin kaventamalla ottelun lukemiin 1–3. Taisto jatkoi vimmattua takaa-ajoa heti kavennusmaalin jälkeen, eikä vaasalaisilla tuntunut olevan ratkaisua töölöläisten kovaan paineeseen. Tämä johtikin siihen, että Taisto iski ansaitusti viisi minuuttia Pesosen maalista jo toisen maalin ja ottelun lukemiin 2–3, kun Henri Lassila oli maalin edustalla kärppänä ja iski tolpasta kimmonneen jatkopallon vaasalaisten verkkoon. Näin Taiston loistava takaa-ajo toi töölöläiset jo maalin päähän, kun ottelua oli takana 69 minuuttia. Paine vierailijoiden maalilla jatkoi kasvamistaan ja punapaitojen tasoitusmaali oli useaan otteeseen erittäin lähellä ja muun muassa loistavan ysikymppisen keskikentällä pelannut Roope Svensk oli painaa pallon maaliin painavalla laukauksella ja tuoda Taiston tasoihin, mutta vain vaasalaisten uhrautuva puolustaminen onnistui pitämään pallon poissa vaasalaisten verkoista. Hetkeä myöhemmin Taisto sai kylmää vettä niskaan, kun ottelu siirtyi lukemiin 4–2 epäonnistuneen purun seurauksena. Taisto ei FC Kiiston neljännestä maalista lannistunut vaan jatkoi takaa-ajoa tuoreiden jalkojen voimin, kun kentälle vaihdettiin Jere Nyblin. Näin kolmikko oli kasassa, kun Taiston paidassa kentällä nähtiin samaan aikaan kolme Svenskin veljeksistä. Jere toi juoksuvoimallaan kentälle kaivattua lisäpuhtia, mutta Taiston pakon sanelema korkea prässi avasi tilaisuuden vaasalaisten vastaiskuille. FC Kiisto käyttikin tilaisuuden hyväkseen terävällä vastahyökkäyksellä ottelun lopussa iskien naulan Taiston cup-arkkuun tarkalla sijoituksella, jonka myötä ottelun loppulukemiksi jäi 2–5 (0–2).

– Kova taistelu oli tänään jatkopaikasta. Ensimmäisellä jaksolla ei ihan päästy omalle parhaalle tasolle ja vastustaja pääsi iskemään melko helposti kahdesti pallon verkkoomme. Toinen jakso oli selkeästi meiltä parempi ja meillä oli hyvä momentum pelissä kavennusosumien jälkeen. Tasoitus oli muutamaan otteeseen pienestä kiinni. Jouduttiin todella kapealla rosterilla tänään peliin, mutta akatemiasta lainattu veljeskolmikko Roope, Jere ja Roni paikkasivat poissaoloja miehekkäästi. Vahva esitys koko kolmikolta. Nyt huilataan hetki ja käännetään katseet syyskierroksen koitoksiin. Kiistolle tsemppiä jatkoon! Vahva joukkue, joka eteni ansaitusti tästä parista jatkoon, kommentoi päävalmentaja Joni Korhonen.

 

 

Koutsin kolme tähteä:

 Tommi Rasinmäki
 Henri Kannelniemi
 Teemu Pesonen

Avauskokoonpano vas. ylhäältä: En, Kannelniemi, Svensk, Braganza, Näräkkä, Tala, Lassila, Klinga, Kauppila, Heikari, Rasinmäki

Kenttätiedot

Käpylä nurmi

Kokoonpano

10. Henri LassilaMaali
25. Aleksi En
4. Timo Braganza
15. Mikko Klinga
12. Tommi Rasinmäki
15. Roope Svensk
27. Yksityinen: Samuli Tala
29. Antti Kauppila
1. Thomas Näräkkä
6. Juha-Matti Heikari
33. Henri Kannelniemi

Vaihtopelaajat

16. Teemu PesonenMaaliVaihto15
36. Roni SvenskVaihto25
19. Yksityinen: Jere NyblinVaihto27