Töölön Taisto vs LPS

Harjoitusottelu
vs
01.03.2019
Tulos: 1 - 3

Otteluraportti

Töölön Taisto kohtasi hyisissä olosuhteissa LPS:n, joka tippui viime kauden päätteeksi Kakkosesta.
Oman lisämausteen otteluun toi se, että Laajasalon palloseuran valmennustiimiin kuuluu Henri ”Hösmö” Tiainen, joka valmensi Töölön Taistoa kaudella 2017.
Taisto lähti otteluun kokoonpanolla:

Hyisissä oloissa Bolliksella käyty kamppailu alkoi vihreissä pelanneiden vieraiden hallinnalla. Punapaidat menivät usein tilanteisiin hieman aristellen ja pehmeästi, joka johti taitavan vierasjoukkueen vahvaan pallonhallintaan.
Laajasalon ylpeyden selkeästä pallonhallinnasta huolimatta Töölön Taisto onnistui pitämään vieraat poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta ottelun alussa, mutta 10. peliminuutin kohdalla Eetu Myllyveräjä pääsi torjuntatöihin, kun loistava poikittaissyöttö tavoitti virheiden hyökkääjän punapaitojen boksissa, mutta Myllyveräjä onnistui kuitenkin torjumaan noin viidestä metristä tulleen ohjauksen kulmapotkuksi.
Taisto pyrki avaamaan peliä lyhyillä syötöillä, mutta vieraiden korkea ja arggessiivinen prässi tuotti isännille vaikeuksia.
Vieraiden hallinta tuottikin tulosta 15. peliminuutilla, kun noin 25 metristä lähti upea laukaus, joka painui vastustamattomasti takayläkulmaan ohi Myllyveräjän.
Taisto sai lisää kylmää kyytiä hetkeä myöhemmin, kun kulman jälkitilanteesta LPS:n pelaaja sijoitti pallon tyylikkäästi ja maltilla jälleen samaiseen takaylänurkkaan.
Punapaidat eivät tästä lannistuneet, vaan ottelu alkoi muuttumaan hieman tasaisemmaksi Taiston lisätessä kierroksia. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin jälleen vieraat, kun noin 18 metristä annettu vapaapotku painui millintarkasti ylänurkkaan ja näin ottelu oli jo lukemissa 0-3, kun puoliaikaa oli vielä vartti jäljellä.
Kolmas maali tuntui vihdoin ja viimein hieman herättävän kotijoukkueenkin mukaan otteluun, jonka seurauksena Taisto onnistui rakentalemaan muutaman lupaavan hyökkäyksen, mutta ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan nähty lisämaaleja ja näin tauolle marssittiin vieraiden ansaitussa kolmen maalin johdossa.

Toinen puoliaika alkoi huomattavasti tasaisemmin kuin ensimmäinen, mutta vaarallisimmista paikoista vastasivat jälleen vieraat. Taisto kuitenkin pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan, jonka seurauksena pelin painopiste alkoikin siirtymään selkeästi laajasalolaisten päätyyn.
Taisto alkoi näyttämään aivan eri joukkueelta kuin ensimmäisellä puoliajalla ja punapaidat alkoivat löytämään aukkoja vieraiden puolustuksesta, jonka seuraksena kotijoukkueen avausmaali oli useampaan otteeseen hyvin lähellä.
Ensimmäisen kerran punapaidat meinasivat iskeä kulmasta, mutta vieraiden veräjänvartija onnistui torjumaan Antti Kauppilan voimakkaan puskun maalin yli. Tästä seurannut kulma oli johtaa jälleen maaliin, mutta jälleen vieraiden vahti onnistui vetämään pidemmän korren.
Taiston painostus oli pian jälleen lähellä tuottaa tulosta, kun Jami ”Jambo” Uuttu murtautui jo puolittaiseen läpiajoon. Jami ohitti jo maalivahdinkin ja ajauduttuaan pieneen kulmaan Jami lähetti tarkan laukauksen, mutta kotijoukkueen harmiksi vieraiden puolustaja onnistui ohjaamaan tilanteen kulmaksi. Tilanteesta seurannut kulma oli jälleen vaarallinen ja sen jälkitilanteesta pallo ajautui boksin reunalle, josta Antti Kauppila lähetti tulisen laukauksen, mutta valitettavasti Antin hirmuinen pommi painui ylärimaa hipoen yli maalin.
Taisto lisäsi painetta ja ottelussa loistavasti debytoineen Kauppilan veljeksistä nuoremman Samu Kauppilan ja Aleksi Pesosen yhteispeli keskikentällä alkoi löytyä paremmin ja paremmin, joka aiheutti jatkuvasti lisää ongelmia LPS:n miehistölle.
Vihdoin ja viimein Taiston loistava pelaaminen tuotti tulosta, kun laidalta tyylikkäästi pelattu kuvio päätyi lopulta Aleksi Pesoselta Aleksi Enille, joka ohitti vastustajan puolustajan boksin sisällä. Vihreiden puolustaja yritti katkoa palloa, mutta myöhästyi tilanteesta selkeästi kaataen Enin maahan, jonka myötä tuomarilla oli helppo päätös viheltää rangaistuspotkun merkiksi. Tilanteen arkkitehtina toiminut Aleksi Pesonen asteli ansaitusti pallon taakse, eikä keskikentän maestro epäonnistunut. Maalivahti syöksyi oikealle ja Aleksi ampui pallon varmasti vasempaan alakulmaan, jonka myötä punapaidat ansaitusti kavensivat ottelun tilanteeseen 1-3.
Taisto jatkoi ottelun hallintaa, mutta valitettavasti hallinta ei enää tuottanut tulosta ja näin vauhdikas harjoitusottelu päättyi LPS:n voittoon lukemin 1-3 (0-3).

Koutsin kolme tähteä:

⭐⭐⭐ Eetu Myllyveräjä
⭐⭐ Samu Kauppila
⭐ Mikko Klinga

Kenttätiedot

Pallokenttä 6

Urheilukatu 1-5, 00250 Helsinki

Kokoonpano

18. Otso Laakkonen
25. Aleksi En
4. Timo Braganza
8. Aleksi PesonenMaali
15. Mikko Klinga
28. Jussi Jokela
29. Antti Kauppila
30. Eetu Myllyveräjä
22. Jami Uuttu
19. Ville Veckman
25. Samu Kauppila

Vaihtopelaajat

15. Roope Svensk
33. Henri Kannelniemi
36. Roni Svensk