Aleksi En

Numero25
NimiAleksi En
Ikä30
PelipaikkaPuolustaja
Pelatut ottelut73
Maalit1
Keltaiset kortit0
Punaiset kortit0

Pelaajaprofiili

Entiset seurat: FC Kamppailuleijonat, HPS, PK-35

– Kerro itsestäsi. Missä pelasit ennen Taisto-uraasi?

”Jalkapalloa olen pelannut jo 6-vuotiaasta saakka, jolloin olin todennäköisesti parhaimmillani jalkapalloilijana. Sen jälkeen loistelias urani on jatkunut aina tähän päivään saakka, eli jalkapalloilijan uraa on takana jo kohta 19 vuotta. Aloitin urani huippuseurassa nimeltä Fc Kamppailuleijonat, jonka jälkeen olen pelannut mm. perinteikkäässä HPS:ssä ja PK 35:ssa. Noin 16-vuotiaana pidin muutaman vuoden tauon jalkapallosta, jonka jälkeen päätin siirtyä Töölön Taiston riveihin erään italialaisen herrasmiehen suosituksesta.”

– Tällä kaudella pelipaikkasi on löytynyt pääosin laitapakin tai jopa topparin tontilta. Miltä uudet pelipaikat ovat maistuneet?

”Laitapakin ja topparin tontit ovat maistuneet oikein hyvältä ja olen nauttinut näillä tonteilla pelaamisesta, vaikka joskus tuskaisesta ilmeestä sitä ei uskoisikaan. Noin vuosi sitten todennäköisesti kukaan ei olisi uskonut, että voisin pelata puolustuksessa, mutta tällä kaudella olen mielestäni onnistunut osoittamaan suorastaan huikaisevaa sopeutumiskykyä ja samalla olen myöskin osoittanut vanhan uskomuksen vääräksi ja todistanut, että myös vanha koira voi oppia uusia temppuja. Tosin pelasin juniorina pääasiallisesti laitapakkina, joten kyseessä on ns. luontainen pelipaikkani ja täten sopeutuminen tälle ”uudelle” pelipaikalle ei ole ollut kovin vaikeaa.”

– Taistourasi alkoi jo seiskadivarissa. Miltä tuntuu pelata nyt saman jengin riveissä kolmosta?

”Tuntuu hienolta, kun joukkue on tullut näin pitkälle ja seiskadivarin pölyiset hiekkaväännöt ovat vain kaukainen muisto. Siitä suurin kiitos kuuluu varmasti joukkueen perustajalle ja joukkuetta intohimoisesti luotsaavalle entiselle maalitykille, eli Lauri Kerviselle. Paljon ollaan tehty töitä myös joukkueena ja taisteltu intohimoisesti, jotta ollaan päästy kolmosen vehreille nurmille. Tästä kiitos kuuluu myös jokaiselle Taistoa sen historian aikana edustaneelle pelaajalle, unohtamatta tietenkään valmentajavelho Aku Viskaria.”

– Onko mieleen jäänyt erityisiä tähtihetkiä Taiston divarikausien varrelta? Entäs puolestaan ikävimmät muistot?

”Taisto-urani aikana on ollut monia hienoja hetkiä.
Yksi hienoimmista hetkistä oli, kun sain suuren kunnian olla Töölön Taiston ensimmäinen maalintekijä virallisessa divarimatsissa, jonka kunniaksi Bolliksen aurinkokatsomo on nimetty Aleksi En Stand:ksi. Tämä ja kolmoseen nousu lienevät ne kultaisimmat muistot tältä Taiston ylä- ja alamäkien sävyttämältä suurien tunteiden taipaleelta. Karvain muisto lienee varmaankin se, kun joukkueemme hyytyi toissakaudella aivan loppumetreillä ja täten kolmosen vehreät nurmet jäivät haaveeksi. Onneksi kolmonen kutsui jo seuraavan kauden päätteeksi.”

– Kenet vuosien varrella Taiston paitaa kantaneista pelaajista haluaisit takaisin joukkueen riveihin? Miksi?

”Tähän lienee vain yksi oikea vastaus. Haluaisin ehdottomasti takaisin joukkueen vahvuuteen henkilön, jonka mukaan on nimetty joka vuosi jaettava Töölön Taiston parhaan maalintekijän palkinto. Kyseessä on siis tietenkin harmaista verkkareistaan ja kultaisesta kosketuksestaan tunnettu elävä legenda Riku Nuutinen! Rikun panosta kentällä oli ilo seurata ja Rikulla oli taito tuoda joukkueen pukukoppiin iloa ja eloa.”

– Miten vanha divarijyrä on sopeutunut kolmosdivarivauhtiin? Mitkä näet omina vahvuuksinasi tällä tasolla – entäs heikkouksina?

”Heikkouksia? En ymmärrä tätä kysymystä. Vahvuuksinani näen juoksunopeuden sekä valmiuden uhrautua joukkueen puolesta unohtamatta tietenkin ns. molempijalkaisuuttani, joka on erittäin tärkeä ominaisuus jalkapalloilijalle. No okei, on niitä heikkouksiakin ehkä muutama. Näihin lukeutuu ehkä satunnainen malttamattomuus puolustuksessa ja se tosiasia, että olen todellisuudessa umpivasuri. Mielestäni olen sopeutunut oikein hyvin kolmosen vauhtiin ja uskon pärjääväni jokaiselle kolmosen pelaajalle puolustuksessa, kun saan luotua pelissä harmonian keskittymisen ja rentouden välille.”

– Miltä joukkueen kausi kolmosessa on mielestäsi sujunut? Onko arvausta lopullisesta sijoituksesta?

”Joukkueemme kausi lähti käyntiin hieman alle odotusten ja joukkue tuntui olevan ns. lukossa, eikä peliimme löytynyt sopivaa rentoutta. Pelillisesti olemme mielestäni pystyneet kuitenkin haastamaan lähes jokaisen joukkueen ja pelimme on parantunut huomattavasti kauden edetessä. Tuloksiimme tällä kaudella on myöskin vaikuttanut välillä karmaiseva loukkaantumistilanne, kun sivussa on ollut pahimmillaan jopa 13 pelaajaa. Uskon realistisesti Taiston taistelevan noususta ensi kaudella, mutta tällä kaudella lienee tyytyminen keskikastiin. Veikkaukseni tälle kaudelle on 5. sija.”

– Onko vielä terveisiä kannattajille?

”Punainen on rakkauden ja intohimon väri.”