Henri Lassila

Numero10
NimiHenri Lassila
Ikä27
PelipaikkaKeskikenttä
Pelatut ottelut119
Maalit77
Keltaiset kortit0
Punaiset kortit0

Pelaajaprofiili

Joukkueen varakapteeni

Aiemmat seurat: SAPA, HJK, Klubi-04

– Kerro taustastasi pelaajana? Missä olet aiemmin pelannut ja miten päädyit Töölön punapaitojen riveihin?

”Aloitin pelaamisen kuusivuotiaana SAPA:ssa ja sieltä vaihdoin HJK:hon neljä vuotta myöhemmin, eli vuonna 2003. Siellä tuli pelattua yhdeksän vuotta eri edustusjoukkueissa varmaan jostain F-junnuista Klubi 04:ään saakka, kunnes opiskelujen alkaessa päätin vaihtaa seuraa, ja Kaarlo Kervisen kanssa päädyimme valitsemaan Töölön Taiston.”

– Noin puolitoista kautta Taistossa takana? Miltä aika TöTassa on maistunut?

”Aika TöTa:ssa on maistunut hyvältä. Tietenkin ensimmäinen kausi oli tuloksellisesti loistava, mikä jo itsessään oli mukavaa, mutta lisäksi joukkueen sisäinen ilmapiiri on hyvä ja uudet pelaajat osataan ottaa hyvin vastaan joukkueeseen. Ei ole tosiaankaan tarvinnut katua Taistoon siirtymistä.”

– Mikä on ollut paras hetki TöTan riveissä toistaiseksi?

”Vaikea sanoa, mikä yksittäinen hetki on ollut paras – hyviä hetkiä on ollut sekä kentällä että sen ulkopuolella monia. Henkilökohtaisesti oli hienoa avata maalitili heti debyyttiottelussa ja tietysti maalit lämmittävät aina mieltä. Koko joukkueen kannalta hieno hetki oli viime kaudella varmistaa nelosen lohkovoitto ja sitä kautta nousu kolmoseen.”

– Miltä kausi kolmosessa on toistaiseksi näyttänyt? Mitkä asiat ovat onnistuneet ja missä olisi mielestäsi vielä parannettavaa?

”Alkukausi ei mennyt aivan parhaalla mahdollisella tavalla, kun maalihanoja ei meinattu saada auki ja vastustajat olivat muutenkin kovatasoisia. Joukkoon tuli muutama tasapeli, jotka olisi voitu kääntää voitoiksi hieman paremmalla tuurilla, mutta alkujännityksen jälkeen saatiin kuitenkin hyviä voittojakin. Lohko on ollut sen verran tiukka, että kahdeksannellakin sijalla olemme hyvällä iskuetäisyydellä syyskautta ajatellen. Kevätkierroksella onnistuttiinkin siinä, että saatiin avattua TöTa:n historian ensimmäinen kausi kolmosessa siten, että syyskierrokselle päästään säilymisen ja vähän korkeampienkin lohkosijoitusten kannalta hyvistä asemista. Parannettavaa on tähän mennessä löytynyt erityisesti maalinteosta ja tietynlaisesta huolellisuudesta – omiin on mennyt liikaa helppoja maaleja.”

– Viime kaudella iskit nelosessa 21 maalia, jotka oikeuttivat sarjan maalipörssin kakkostilaan. Tälläkin kaudella kasassa loukkaantumisista huolimatta jo neljä maalia. Mistä maalisi syntyvät?

”Yleensä joko joku joukkuekaveri tekee hyvän suorituksen ja syöttää takatolpalle, josta saan laittaa pallon tyhjiin tai sitten ajan itse oikealta laidalta keskelle ja lauon maaliin.”

– Pukukopissa sinut tunnetaan Töölön Robin Packalenina. Voitko valottaa tämän nimityksen taustoja?

”Sanotaan näin, että mun on joskus nähty ja kuultu laulavan jonkin Robinin biisin tahdissa, ja siitä kyseinen nimitys on varmaankin saanut alkunsa. Ehkä siihen vaikuttaa myös se, että kuulun joukkueen nuorempaan ikäpolveen.”

– Montako maalia on kasassa kauden päätteeksi?

”Tavoitteena on tietenkin parantaa kevätkierroksesta, joten sanotaan, että kauden jälkeen maaleja on pelinumeron verran eli kymmenen.”

– Onko vielä terveisiä kannattajille?

”Huivit kaulaan ja kentän laidalle! Aina on mukava pelata, kun on yleisössä oman joukkueen kannattajia.”