Saku Klinga

Numero2
NimiSaku Klinga
Ikä24
PelipaikkaKeskikenttä
Pelatut ottelut44
Maalit27
Keltaiset kortit3
Punaiset kortit1

Pelaajaprofiili

Aiemmat seurat: HIFK, PK-35

Kerro omasta taustastasi pelaajana, missä olet aikaisemmin pelannut?

”No, urani alkoi HIFK:ssa, mutta pari vuotta myöhemmin vaihdoin PK-35:een. Siellä pelasin viimeisimmät reilut kymmenen vuotta ennen siirtymistäni Taistoon.”

Muutama kuukausi Taisto-uraa takana. Miltä homma on toistaiseksi maistunut?

”Ensimmäiset kuukaudet Taiston riveissä ovat sujuneet mukavasti. Olen päässyt pelijärjestelmään hyvin sisään ja tehojakin on tullut jonkin verran. Joukkuetovereille kiitos lämpimästä vastaanotosta!”

Sinulle olisi varmasti ollut tarjolla pelipaikkoja perinteisemmistäkin kolmosen jengeistä tai korkeammaltakin. Miten päädyit juuri Taistoon?

”Taisto tuntui oikealta seuralta, koska Töölössä on tullut asuttua koko ikä ja se on siksi lähellä sydäntä. Lisäksi treenimatkat lyhenivät huomattavasti edellisistä. Myös joukkueen vahvat esitykset edelliskaudelta houkuttivat.”

Mitkä näkisit tällä hetkellä joukkueen vahvuuksina? Entä missä olisi vielä kehittämisen varaa?

”Mielestäni joukkueen suurin vahvuus on nopea vastahyökkäyspelaaminen, mikä sinänsä edellyttää myös tiivistä puolustuspelaamista omassa päässä. Kehityskohteena mainitsisin juoksukunnon, jonka eteen pre-seasonilla paiskitaan totta kai kovasti hommia.”

Entäs omalta osaltasi, mitkä ovat vahvuuksiasi? Löytyykö kehitettävää?

”Omat vahvuuteni ovat pallollisessa pelaamisessa. Kehittämisen varaa olisi juuri juoksukestävyydessä sekä fysiikassa ylipäätänsä.”

Millä mielin tulevaan kauteen? Lähdetäänkö taistelemaan sarjapaikasta vai korkeammista sijoituksista?

”Luulen, että tulemme kamppailemaan ihan hyvistä sijoituksista kolmosessa. Olennaista on, että pelaajat pysyvät terveenä läpi kauden.”

Terveisiä kannattajille?

”Sankoin joukoin pelipäivinä paikalle kuten tähänkin asti!”