Teemu Pesonen

Numero16
NimiTeemu Pesonen
Ikä29
PelipaikkaKeskikenttä
Pelatut ottelut62
Maalit29
Keltaiset kortit3
Punaiset kortit0

Pelaajaprofiili

Aiemmat seurat: Honka, Pallohonka

– Liityit TöTan riveihin kaudella 2011. Mitkä ovat olleet parhaita hetkiä? Entä huonoimpia?

”Parhaita hetkiä on monia. Ehkä parasta on ollut nähdä kuinka joukkue on kasvanut henkisesti muutamassa vuodessa alasarjajoukkueesta haastamaan 3. ja 2. divarin jengejä. Hauskaahan meillä on ollut aina.

Huonoimmat fiilikset jäivät varmasti viime kaudesta. Polvileikkaus ja sitä seurannut yhdeksän kuukauden kuntoutus tarkoitti, että olin lähes koko kauden sivussa TöTan historian ensimmäisestä 3. -divarikaudesta. Vaikeinta oli katsoa pelejä sivusta, kun tiesi, ettei pääse vielä hetkeen mukaan.”

– Miten harjoituskausi on omalta osaltasi sujunut?

”Harjoituskausi on sujunut kohtalaisesti muutamaa pientä loukkaantumista lukuun ottamatta. Cupin matsista olin vielä sivussa, mutta eiköhän tästä vähitellen päästä taas pelikuntoon.”

– Mitkä näkisit joukkueen vahvuuksina? Missä olisi vielä kehitettävää?

”Hyvä yhteishenki, joka näkyy myös kentällä erinomaisena joukkuepelaamisena. Erikoistilannepelaaminen on ollut TöTan heikkous jo aikojen alusta ja vieläkin kehitettävää riittäisi.”

– Entä omalta osaltasi, mitkä ovat vahvuuksia ja mitkä heikkouksia?

”Pitkä kokemus ja monipuolisuus ovat varmaan parhaita ominaisuuksiani. Pystyn pelaamaan lähes kaikilla pelipaikoilla ja hoitamaan oman tonttini varmuudella. Haluaisin myös itse ajatella, että vaparit ovat yksi vahvuuksistani, mutta tiedän olevani tämän ajatuksen kanssa aika yksin.

Suurin heikkous tällä hetkellä on pelikunto. Olen viimeisen 1,5 vuoden aikana pelannut vain muutaman kokonaisen ottelun ja se kyllä näkyy vielä treeneissä ja peleissä.”

– Onko veikkausta, kuka voittaa ensi kauden maalipörssin?

”Roni Luokkamäki. Olen huomannut Ronissa alustavia miehistymisen piirteitä, jotka voivat johtaa vielä suuriin asioihin. Henri ”Töölön Robin” Lassilan vuodet joukkueen ainoana teini-idolina ovat nyt uhattuna.”

– Onko vielä terveisiä kannattajille?

”Olen asettanut henkilökohtaiseksi tavoitteekseni tehdä peleistä mielenkiintoisempia meidän pitkäaikaiselle fanille ja tukijalle Tiolle, joka oli syvästi pettynyt viime vuoden maalittomiin tasapeleihin. Jos tässä onnistun, voi olla, että Hotelli Finn nähdään jälleen TöTan sponsorina.”